≫ 

Prozori kvalifikacija za žensko EP 2021. u "balonima“

FIBA odlučila da se i košarkašice nađu u mehuru

  • 0
Košarka, ženska reprezentacija Srbije, Rusije

Foto: FIBA

Prozori kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za košarkašice, koje je na program od 17. do 27. juna sledeće godine u Španiji i Francuskoj, u novembru 2020. i februaru 2021. igraće se u „balonima", saopštila je Međunarodna košarkaška federacija (FIBA).

Svaki "balon“ sastojaće se od timova jedne grupe (četiri ekipe ili tri ekipe za neke ženske grupe), a kandidature za domaćine ženskih i muških kvalifikacionih prozora u "balonima“ biće razmotrene i potvrđene tokom sledecjeg sastanka Borda FIBA Evropa 8. oktobra.

Najvažniji kriterijumi pri odabiru domaćina biće zdravstvene i putne garancije i poštovanje FIBA zdravstvenih protokola, uključujući testiranje i kontrolisani ulazak u sigurno okruženje u gradu takmičenja.

Prednost će imati kandidature država koje bi trebalo da odigraju dve domaće utakmice u predstojećim prozorima.

Košarkašice Srbije i Predrag Danilović

Foto: KSS

Košarkašice Srbije trenutno su prvoplasirane u kvalifikacionoj E grupi sa dve pobede u dva meča, Turska i Litvanija posle prvog prozora imaju skor 1-1, a Albanija 0-2.

Srbija je u prvom prozoru u novembru 2019. u Beogradu savladala Tursku 59:56, a zatim i Albaniju u Draču 139:34.

Izabranice Marine Maljković u novembru ove godine očekuju dueli sa Litvanijom i Turskom (u oba meča je trebalo da gostuju), dok će u februaru 2021. igrati protiv Albanije i Litvanije (domaćin).

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA