≫ 

Lejkersi lako poveli u finalu NBA: Majamiju se povredila trojica ključnih igrača, kraj za Dragića?

Horor utakmica po Hit

  • 2

Video: Centar Lejkersa se pogubio na fintu Slovenca: Dragić poslao Hauarda po burek

Obistinile su se prognoze brojnih stručnjaka pred NBA finale, Lejkersi jesu dominirali protiv Majamija i odneli prvu pobedu u borbi za tron rezultatom 116:98, ali Hit je tokom jedne jedine utakmice doživeo takve pehove da mu se povrede čak trojica igrača, i to ključnih startera!

Za Gorana Dragića je serija je možda i završena jer je prema prvim prognozama Slovenac teže povredio stopalo u drugoj četvrtini. Pokušao je da se vrati na startu drugog poluvremena, ali su ga u tome sprečili klupski doktori.

Džimi Batler je imao više sreće, on je samo lakše izvrnuo zglob pa je uspeo da izgura utakmicu, mada u prvi mah nije tako izgledalo, a agonija Majamija se nastavila sa prvim centrom Bemom Adebajom - koji je povredio rame?!

Snimci su pokazali da Adebajo nije pokidao ligamente, u pitanju je samo istegnuće, on će najverovatnije biti u stanju da igra drugi ili treći meč finalne serije, isto važi i za Batlera, ali je, kako stvari stoje, ovaj meč bio poslednji za Dragića ove sezone.

džimi batler Foto: Tanjug/Ap

Ionako prejaki Lejkersi su iskoristili sve pehove rivala, stigli do laganog trijumfa preko nezadrživih Dejvisa (34p) i Džejmsa, kome je asistencija nedostajala za tripl-dabl, meč je završio sa 25 poena, 13 skokova i 9 produktivnih dodavanja.

lebron žejms Foto: Tanjug/Ap

Lejkersi su prelomili utakmicu sa dve velike serije u prvom poluvremenu, u kojem su čak imali i 13 poena minusa, bilo je to u prvoj četvrtini kada je Majami vladao situacijom.

Drugom serijom su sebi obezbedili ubedljivo vođstvo pred poluvreme (65:48), a trećom, u trećoj deonici (18:3) definitivno rešili su meč u svoju korist.

Izuzetno raspoložene šutere imali su Lejkersi, upravo je preciznost kompletnog tima došla do izražaja u najvećem naletu "Jezeraša" na utakmici, u drugoj četvrtini. Seriju 24:5 tim iz Los Anđelesa iskreirao je isključivo šutevima za tri poena, čak devet trojki stiglo je iz ruku igrača Lejkersa u toj seriji (9/11), čak osam od različitih igrača, što možda i najbolje svedoči o tome koliko su bili raspoloženi momci Frenka Fogela.

- Što je važniji momenat, njegova igra je sve bolja - rekao je trener pobedničke ekipe na račun prve zvezde Lebrona Džejmsa.

Ovog puta trijumf Lejkersa izgurali su i Kaldvel-Poup sa 13 poena, Deni Grin sa 11, Aleks Karuzo sa 10. Samo se Smit i Dadli koji su igrali po minut, nisu upisali u strelce za "Jezeraše".

Na drugoj strani roviti Batler je meč završio sa 23 poena, rezervista Nan je dodao 18, Hiro 14.

Najveći udarac za sve u Majamiju je ipak povreda Dragića koji će sada morati da se rukovodi savetima lekara, jer je u pitanju izuzetno osetljiva povreda.

- Ja sam, svi smo ovde za njega (Dragića). Svi znamo koliko želi da pobedi, koliko želi da ide u rat sa nama. Volimo ga zbog toga i želimo da je sa nama na terenu. Ali šta god mu doktori budu rekli, moražće njih da sluša, to je ono što mora da uradi... Mora prvo o sebi da brine - rekao je Batler za svog prijatelja i saigrača Dragića posle meča.

Drugi meč na programu je u noći između petka i subote.

Video: Braun i Krauder lice u lice: Palo ozbiljno koškanje posred terena

Posle više od pola godine gledaćemo evroligašku košarku! Večeras kreće nova sezona, a u 21.00 igra se prvi derbi - glavni favorit za osvajanje titule Barselona čeka CSKA, koji je uvek među najjačima. Kvota na keca je 1,70, dok je dvojka 2,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barselona - CSKA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA