≫ 

Evroliga se ponovo igra! Vasa i Efes otvaraju sezonu, Kokoškov i Lorenco čekaju Zvezdu

Najkvalitetnije evropsko košarkaško takmičenje kreće ispočetka posle poršlosezonskog prekida zbog korona virusa

  • 2
KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Nova seznona Evrolige, najjačeg klupskog košarkaškog takmičenja, kreće u četrvtak utakmicom Anadolu Efesa i Zenita od 19 sati, a osim duela u Istanbulu, istog dana su na programu i mečevi Olimpijakos - Žalgiris, Makabi - Alba, derbi kola Barselona - CSKA, i Valensija - Asvel.

Naravno, ovdašnjim zaljubljenicima u košarku, navijačima Zvezde iznad svega, pažnja na mečeve Evrolige biće pojačana do maksimuma u petak kada crveno-beli kreću u novu evroligašku avanturu sa željom da naprave iskorak u odnosu na prethodnu takmičarsku godinu, prekinutu zbog kovid pandemije.

Tim Saše Obradovića nameriće se na turski Fenerbahče koji je ostao bez glavnog kormilara Željka Obradovića i bez udarnih igrača iz prethodnih sezona (Datome, Kalinić, Slukas, Lovernj, Vilijams), ali i dalje ima jake adute u rosteru, i onog najjačeg na klupi - Igora Kokoškova.

Zvezdu će u Istanbulu dočekati Lorenco Braun koji će sada biti najveća pretnja po bivše saigrače, uz udarne pesenice među starosedeocima De Koloom, Veselim, Vestermanom, Mahmutogluom, Duveriogluom i Diksonom.

Zvezda i Fener igraju u petak od 19.45 uz prenos na Sport klubu.

Epilog meča na jakom gostovanju mogao bi otprilike da pokaže domete Beograđana ove sezone, mada je tek početak, ekipa se uigrava, ali predsezonski prijateljski dueli, i sve pobede za Zvezdu, i te kako obećavaju još jednu dobru evroligašku sezonu za tim sa Malog Kalemegdana.

Spremna je i nova himna takmičenja, koja je u stvari remiks već postojeće.

Kao što je poznato, zbog nepovoljne epidemiološke situacije mečevi će se igrati bez publike.

Podsećamo da je minula sezona prekinuta nekoliko kola pre kraja regularnog dela, uz lidersku poziciju sjajnog Efesa, koji sa okosnicom tima iz pretodne sezone ponovo juriša na evropski tron.

Podsećamo da će sevi mečevi 1. kola početi minutom ćutanja u znak sećanja na preminule Majkla Odža i člana lekarskog tima CSKA Romana Abzelilova koji je premiuo od posledica korona virusa.

Evroliga, 1. kolo

Četvrtak

Anadolu Efes - Zenit 19.30

Olimpijaks - Žalgiris 20.00

Makabi - Alba 20.05

Barselona - CSKA 21.00

Valensija - Asvel 21.00

Petak

Himki - Panatinaikos 19.00

Fenerbahče - Crvena zvezda 19.45

Bajern - Armani 20.30

Baskonija - Real Madrid 21.00

Posle više od pola godine gledaćemo evroligašku košarku! Večeras kreće nova sezona, a u 21.00 igra se prvi derbi - glavni favorit za osvajanje titule Barselona čeka CSKA, koji je uvek među najjačima. Kvota na keca je 1,70, dok je dvojka 2,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barselona - CSKA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA