Nova NBA sezona možda tek od Božića: Silver otkrio uslov da se navijači vrate u hale

Komesar NBA lige Adam Silver govorio je o startu nove sezone u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, tek što je finale ove sezone počelo

  • 0

Foto: Youtube printscreen

Silver kaže da nova sezona verovatno neće početi pre Božića, odnosno pre kraja decembra po gregorijanskom kalendaru.

NBA sezona je stopirana u martu zbog pandemije korona virusa, nastavljena je krajem jula i sada dobija svoj epilog u finalu Majami Hita i Los Anđeles Lejkersa.

- Ne znam za sada odgovore na većinu pitanja, ali kao što sam rekao, najranije što bismo mogli da počnemo, to je Božić. To je tradicionalni datum za ligu ali može, a i ne mora da se desi. Rekao sam i da je verovatnije da ćemo početi u januaru - rekao je Silver.

To u praksi znači da će igrači imati samo mesec dana do mesec i po dana odmora pošto će trening kampovi početi tri nedelje pre starta lige.

Ako početak bude zakazan za Božić, znači da će igrači već početkom decembra biti na okupu sa svojim ekipama. Istini za volju, kompenzacija za to jeste proletošnja pauza zbog korone koja je promenila ritam.

- Mnogi igrači su nastavili da treniraju i tokom pauze, ovo je najduža sezona u istoriji lige, a pošto će finale biti gotovo sredinom oktobra, nema sumnje da će igračima biti potreban mentalni i fizički odmor - dodaje Silver.

Komesar NBA kaže da će brzo testiranje verovatno biti jedan od ključeva za bezbedan ulaz navijača u hale. Jasno je i da će NBA morati da vrati bar deo njih jer u suprotnom gubi mnogo novca.

- Naš cilj je da unapredimo bezbednost, a brzi testovi su jedan od ključeva. Pogledajte kako smo počeli, setite se da je jedna od prvih nedoumica, kad smo dolazili ovde u Orlando, bila hoće li biti dovoljno testova. Sada je skoro četvrtina Floride testirana, što znači pet miliona ljudi. Znači da testova ima - napominje Silver.

Istakao je još i da je liga stupila u kontakt sa više farmaceutskih kompanija i naučnih ustanova, kako bi se videlo koliki se još napredak do kraja godine po ovom pitanju može učiniti.

Video: Centar Lejkersa se pogubio na fintu Slovenca: Dragić poslao Hauarda po burek

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA