Braun za mesec i po dvaput ostao bez posla: Siksersi ga otpustili, Australiju napustio sam

Američki košarkaški trener Bret Braun napustio je i klupu nacionalnog tima Australije

  • 0
bret braun Foto: Tanjug/Ap

Braun je krajem avgusta ostao bez posla u Filadeflija Seventisiksersima, gde je bio glavni trener, a sada i na mestu selektora Australije.

Iako je došao da bi vodio tim na Olimpijskim igrama u Tokiju, obrazložio je da ide zbog neizvesnosti u pogledu njegove trenerske budućnosti.

Tako će reprezentacija Australije morati da traži novog trenera, a posle sedam sezona su to radili i Siksersi koje je preuzeo Dok Rivers.

Braun u međuvremenu kaže da uživa u vremenu provedenom sa svojom porodicom.

- Bez obzira na to što poštujem neizmerno i što gajim dugotrajnu strast prema australijskom timu, trenutno ne mogu da se obavežem "Bumersima" na Olimpijskim igrama sledeće godine. Nesigurnost u vezi sa pravcem moje profesionalne buudćnosti znači da ne mogu da se potpuno posvetim pripremi i poslu koji ovakav posao zaslužuje - rekao je Braun između ostalog u saopštenju.

Uz to, Braun je obrazložio da je putovanje sa porodicom otežano zbog pandemije korona virusa, ali je obećao da će sarađivati sa Košarkaškim savezom Australije kako bi prelaz na novom trenera bio što bezbolniji.

Da podsetimo, Braun je već vodio kao trener ekipu Australije na Olimpijskim igrama u Londonu, 2012. godine.

Video: Džordan, pa sad i on: Lebron Džejms popušio tompus na konferenciji za medije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA