≫ 

Efes protutnjao kroz Berlin uz dabl-dabl Vase Micića, Barsa prejaka i bez Mirotića

Turski tim na +21 protiv Albe

  • 1
Vasilije Vasa Micić Foto: Marko Jovanović

Dva pomalo i neočekivana poraza na startu Evrolige, košarkaši Efesa "naplatili" su Albi u Berlinu gde su u meču 3. kola pomenutog takmičenja slavili rezultatom 93:72!

Efes je pitanje pobednika rešio u prvoj deonici kada su stekli 15 poena viška, a najefikasniji u redovima pobedničkog tima bio je Tibor Plajs sa 23 poena i osam skokova.

Sjajnu partiju zabeležio je i srpski plejmejker Vasilije Micić koji je meč završio sa dabl-dabl učinkom od 13 poena i 13 asistencija, kao i četiri skoka. Danston je takođe dodao 13, dok su Simon i Singlton imali po 10.

Markus Erikson je sa 13 poena bio najbolji u redovima berlinskog tima, a jedan manje zabeležio je Nils Gifi. Sikma, Lamers i Siva imali su po sedam, a Tieman je meč završio sa šest poena i 13 skokova.

Efes posle trećeg kola ima skor 1-2, isto kao i Crvena zvezda koja je nešto ranije poražena od Žalgirisa, dok je Alba na 0-3.

U poslednjem meču današnjeg programa Barselona je kao gost porazila Valensiju sa 71:66. Nikola Mirotić zbog korone nije mogao da predvodi Katalonce, ali ga je uspešno odmenio Rolands Šmits koji je dao 15 poena uz 7 skokova.

Valensija je počela bolje meč i do poluvremena vodila sa dva poena razlike. Međutim, apsolutno ključni deo utakmice bila je treća deonica kada je domaćin dao samo devet poena. Barsa je ubacila 21 u toj četvrtini i prelomila utakmicu.

Nikola Kalinić je postigao 13 poena za Valensiju, dok je Vanja Marinković za šest minuta ubacio tri poena.

Evroliga - 3. kolo

Utorak:

Crvena zvezda - Žalgiris 69:75

Alba - Efes 72:93

Valensija - Barselona 66:71

​Asvel - Panatinaikos otkazano

Baskonija - Zenit otkazano

Sreda:

Fenerbahče - CSKA 19.45

Olimpijakos - Milano 20.00

Real - Himki 21.00

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    14. oktobar 2020 | 10:42

    Barsa može samo sudijama da zahvali zbog čudnih odluka u zadnje dve minute...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA