≫ 

Partizan u rasulu bez Trinkijerija: Igrači nezadovoljni, Železnik trenutak istine za Šćepanovića

Kuda plovi crno-beli brod?

  • 53
vlado šćepanović Foto: MN Press

Košarkaši Partizana ne mogu da "se saberu" na startu sezone u kojoj ne liče na tim iz prethodne, tada sa jasnom igrom, iscrtanom do tančina, podeljenim ulogama, energijom, vizijom i pobedničkim karakterom. Ovih činilaca uspeha sada nema ni u tragovima pod komandom Vlade Šćepanovića koji ne uspeva da poveže niti i nastavi tamo gde je stao njegov prethodnik Andrea Trinkijeri.

Alarm samo što nije krenuo da zveči u taboru Partizana posle neprijatnih 1-4 na startu sezone na oba fronta, u ABA (0-2) i Evrokupu (1-2), a težak poraz od Uniksa definitivno je potvrdio da je ekipa u svakom smislu u kontra ritmu i da joj je potrebna hitna reakcija kako sezona već u povoju ne bi otišla u napovrat.

Zbog delikatnosti situacije naredne dve utakmice sa FMP Železnikom i Bahčešehirom u gostima otud su od ključne važnosti po tok sezone - kakvi crno-beli budu u ta dva meča biće u narednom periodu, svesni su toga u klubu posle turbulencija u prvih pet utakmica.

"Izdaja" Trinkijerija nenadoknadiv gubitak

Letošnji odlazak Andree Trinkijerija bio je, sada se to vidi, težak udarac po ambicije kluba, nenadoknadiv gubitak, a Šćepanović kao naslednik - rizik koji se nije isplatio.

Rezonovali su u klubu da je Kolašinac logičan naslednik Italijana kojem je bio dugogodišnji asistent, zna i kako se "diše u Partizanu", kolike su obaveze, pritisak i sve što nosi članstvo u klubu, što ovaj, zasad, ne uspeva da iznese na najboji način.

Trener je uvek prvi na udaru kada rezultati krenu nizbrdo, a u ovom slučaju i igrači, čini se, osete da nisu na isti način tretirani kao kod Trinkijerija pa ima i bunta među njima na račun rada Šćepanovića što se i te kako odražava na rezultate.

KK PARTIZAN - BUDUCNOST Stefan Janković Foto: ABA League/Partizan NIS

Ne pamti se kada je neki trener Partizana, čak i Vujošević, dva meča zaredom disciplinovao igrače tokom utakmica.

Najpre je ušao u polemiku sa Gordićem protiv Venecije, potom je jednog od lidera tima Tomasa "prikovao" za klupu u derbiju protiv Budućnosti - a onda ga nije ni vodio u Rusiju za meč sa Uniskom.

U sličnom raspoloženju je još jedan stranac, Brajan Angola, koji je utakmicu Uniks - Partizan posmatrao od kuće odakle je poslao fotografiju koja se može tumačiti na razne načine - i kao poruka Šćepanoviću. 

Ekipa je u Rusiji delovala baš kao da nešto ozbiljno ne štima na relaciji trener-igrači. Nema hemije, nema prave komunikacije, na kraju krajeva, deluje kao da preko potreban autoritativan stav zasnovan na pravim odlukama u pravom trenutku, i na znanju, ne dolazi od strane aktuelnog trenera.

Otud i njegov zabrinjavajući komentar posle utakmice sa Uniksom.

Nema komentara ako izgubite utakmicu na ovaj način, sa više od 20 razlike. Mi smo tim koji ne može da igra bez energije i ne možemo da igramo i da se takmičimo ako nismo 100% fizički spremni. Moram da saznam zašto smo bili ovakvi večeras, bez energije, bez snage, bez košarkaške koncentracije - razočarano je konstatovao Šćepanović posle meča sa Uniksom, a već će u Železniku videti da li će igrači reagovati na posrtanja i odigrati u skladu sa renomeom kluba.

Samo Jaramaz konstanta, ostali traže uloge, stagniraju

Igrači su posebna priča, ne dolazi njihov pun potencijal do izražaja, a i tu mnogo toga zavisi od ideja trenera. Zapravo, sve je u njegovim rukama.

Osim Jaramaza koji igra na istom visokom nivou kao prethodne sezone, ostali kao da su se pogubili u koncepcijskom snalaženju kod novog trenera. Stagniraju.

Mozli bljesne tek na momente, i njegova energija ne dolazi do izražaja kada ni timska ne postoji, Tomas je odigrao dve dobre utakmice, Zagorac je marginalizovan, malo je akcija na Pejdža kome samopouzdanje u šutu može samo da se kruni ako se nastavi takav trend.

KK PARTIZAN - BUDUCNOST Jedina svetla tačka tima: Ognjen Jaramaz Foto: ABA League/Partizan NIS

Učinak Stefana Jankovića je zanemarljiv, ne doprinosi onako kako se očekuje od njega, dok je Nemanja Dangubić, zvezda prelaznog roka - "nevidljiv". Tek 2.3 poena u proseku u Evrokupu u tri utakmcie i 5 u proseku u ABA ligi od nekadašnjeh aduta Zvezde.

Šta je sa šansom za Trifunovića?

Supertalentovani momak je nalavio uzlet kod Trinkijerija, imao je nekoliko zapaženih rola i najavio više domete u aktuelnoj sezoni, ali ni on, zasad, nema prostora da jače doprinese.

Miler-Mekintajer polako ali sigurno opravdava epitet pojačanja, pravi razliku na terenu, ali sam teško da može bilo šta da uradi da preokrene čitavu situaciju.

Centri Janković i Mika, opet, mnogo zavise od igre čitavog tima, ne možemo govoriti o njhovim lošim partijama, već o lošem načinu da se koriste u igri, pa će sigurno i njihov učinak biti bolji kada igra čitavog tima bude na višem nivou.

Dani velikih izazova su u Partizanu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiko

    15. oktobar 2020 | 11:55

    Ovde je sve jasno ili igraci bojkotuju trenera ili bojkotuju klub zbog plata.

  • Живкони

    15. oktobar 2020 | 12:10

    Није тренер крив, све је то масло Др Небојше Човића!!! Небојша Небојша, убицо гробара 🎶🎶🎶🎶

  • misa

    15. oktobar 2020 | 11:08

    A Ostoja hteo da uštedi na treneru mesto da poveća on hteo pored ovolikog učinka trenera da mu smanji platu a sto je najgore dovede trenera bez iskustva koji prvo nije znao ni da selektira igrače a da ne pričamo o onom bahatom crnogorskom odnosu prema igračima a Ostoja čeka da propadnemo do dna pa da reaguje tako da je Ostoja najveći krivac za ovo stanje partizana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA