≫ 

Spektakularni Lučić vodio Bajern od -22 do pobede nad Kokoškovim i Fenerbahčeom!

Košarkaši Bajerna iz Minhena pobedili su Fenerbahče sa 75:71 u meču četvrtog kola Evrolige

  • 4
Vladimir Lučić

Foto: Marko Jovanović

Tim Andree Trinkijerija je ogromnim preokretom od -21 do pobede došao nad ekipom Igora Kokoškova koja je odigrala katastrofalno drugo poluvreme.

Kod pobednika je prednjačio Vladimir Lučić sa 18 poena i pet skokova, poen manje je imao Džejlen Rejnolds, a dvocifreni su bili i Žan Mark Šiško i Nihad Đedović sa 11 odnosno deset poena.

U timu Fenera Jan Veseli je postigao 25 poena i imao je osam skokova, dok je Nando De Kolo upisao 18 poena i sedam asistencija, a Edgaras Ulanovas je stigao do deset poena.

Fener je posle poena Bartela i Veselog ušao u meč serijom 6:0. Sve je prolazilo žuto-crnima, a ni rana trojka Lučića za 6:3 nije razmrdala Bajern.

Nemci su u prvoj deonici primili čak 28 poena, ubacili samo devet, a Veseli je već do 13:3 i prve dvocifrene prednosti imao 4/4 iz igre.

"Teror" se nastavio serijom 16:2, tokom koje je Lučiću svirana i nesportska lična sredinom četvrtine. Baš u tom periodu je bilo i 27:5 (+22), a posle poena Dišona Pjera Fener je vodio 28:7 i održavao više od 20 razlike.

Igor Kokoškov

Igor Kokoškov, Printskrin: Twitter.com/SacramentoKings

Turski klub je tokom druge četvrtine čuvao prednost, pa je poenima Ulanovasa i Veselog održavao +21, da bi poluvreme bilo završeno sa 45:25.

U nastavku je usledio nezapamćen "potop". Prvo trojka Šiška, pa poeni Rejnoldsa i u dva napada već je bilo 15 razlike za Fenerbahče.

Lučić je doprineo preokretu ofanzivnim skokom i bitnim košem za 49:36, posle čega je Vejd Boldvin uhvatio skok u napadu za novu trojku Šiška i 51:41, sredinom trećeg perioda.

Andrea Trinkijeri, KK Partizan

Andrea Trinkijeri, Foto: MN Press

Ispod deset razlike spustio je Lučić sa linije penala, a do kraja treće četvrtine je prednost Turaka bila prepolovljena.

Četvrtu je Rejnolds započeo serijom svojih poena, za 58:53 i tada je bilo jasno da Bajern kreće u napad na pobedu.

Trojkom Lučića za 63:62 šest i po minuta pre kraja Nemci su to i potrvdili, da bi do prvog vođstva stigli trojkom Nika Vajlera Baba za 65:63.

Novim poenima srpskog igrača prednost Bajerna je otišla na četiri poena, Veseli je na minut i 13 sekundi pre kraja potpuno vratio Fener u igru - 68:68, ali je to bilo sve što će ekipa Igora Kokoškova prikazati.

Boldvin je ubacio dvojku, pa je ukrao loptu, a Lučić je fauliran, te je sa linije bacanja do kraja bio siguran sva četiri puta za važnu pobedu.

Bajern je u četvrtom kolu ostvario treći trijumf i trenutno je treći u Evroligi sa samo jednim porazom. Fener je osmi jer ima dva poraza i dve pobede.

U trećem meču dana Olimpijakos je sa 85:82 bio bolji od Makabija iz Tel Aviva. Nekadašnji igrač Budućnosti Hasan Martin je predvodio grčki tim sa 16 poena i osam skokova, dok je Skoti Vilbekin sa 18 poena bio najefikasniji u Makabiju.

Video: Lojd oduševljen Dobrićevom surovom bananom: Kunem se da je ovaj brat mali Lebron!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ćale

    17. oktobar 2020 | 00:05

    I posle Trinki prevara ...??? E moj Ostoja da nebo korone sad bi igrali Evroligu , ali ovog čoveka nisi smeo da pustiš ...

  • Dzoni

    16. oktobar 2020 | 23:05

    Ostoja spavas li mirno ,,Ostoja

  • Oki

    16. oktobar 2020 | 22:50

    Nismo bili svesni kakvog trenera smo imali,kad vidim sad ko nas vodi strasno smo neozbiljni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA