≫ 

Partizan silan u Železniku: Pukla "stotka" u predgrađu, Čović isključenjem "pomogao" gostima

Miler-Mekintajer šuterski dominirao u pobedničkoj ekipi, pratili ga Pejdž, Zagorac, Veličković i Gordić, Jaramaz izašao zbog povrede

  • 47

Košarkaši Partizana zabeležili su prvu pobedu u ABA ligi za ovu sezonu, do nje su stigli dominantnom partijom u Železniku protiv FMP-a, 103:90 (23:21, 21:27, 20:27, 24:26), uz sjajno trojkaško izdanje u kojem su prednjačili Miler-Mekintajer, Pejdž i Veličković, a Gordić i Dangubić svojim dobrim rolama doprineli da se sagradi prednost i odbije nalet domaćih u finišu.

Miler-Mekintajer je meč završio sa 23 poena, trojke je gađao 4/6!

Važan momenat meča bilo je isključenje Filipa Čovića dva minuta pre kraja, na sedam razlike za Partizan, posle čega je prednost otišla na 13 zbog penala i poseda za goste, i tu je nestalo traga neizvesnosti - crno-beli su rutinirano priveli meč kraju.

nemanja dangubić Foto: MN Press

Šćepanovića, osim pobede, može da raduje efikasna partija nekolicine igrača, čak šestorica su upisala dvocifreni košgeterski učinak. Zagorac je dao 15, Pejdž 14, Tomas 13, Veličković i Gordić po 10...

Na drugoj strani briljirao je bivši plej Zvezde Nemanja Nenadić sa 26 poena, za indeks 29 - najveći na utakmici.

Čović je za 32 minuta dirigovao igrom, ubacio je 16 poena, podelio 9 asistencija, ali je i "sagoreo" posle već pomenute situacije u finišu kada je burno odreagovao na dosuđen faul, te je sankcionisan tehničkom, pa isključujućom greškom.

Ulubaj je potvrdio reputaciju proverenog šutera, Turčin je dodao 17 poena (2/7 za tri), a važnu rolu sebi može da pripiše i Pecarski koji se razgoropadio u drugom poluvremenu sa 12 poena i 7 skokova, od toga 5 ofanzivnih.

Ipak, i ove dobre partije perjanica tima iz železnika nisu bile dovoljne da se ugrozi pobeda Partizana, koji je sa protokom vremena, posle deficita u prvoj deonici, igrao sve bolje i tečnije. Obruč kao da se širio svaki put kad bi šutnuli gosti, prednost je "mic po mic" rasla, do najubedljivijih 18 poena.

filip čović Foto: MN Press

Bila je to sredina poslednje deonice, čekala se rutinska završnica gostiju, ali su se stvari zakomplikovale po Šćepanovićev tim zbog neozbiljnosti u toj fazi meča.

Serija kikseva, promašaja, amaterski izgubljenih lopti meč skoro da su uvele u neizvestan finiš. Čović je pogodio "dugu dvojku" za prilazak na sedam poena, prethodno je plej domaćih brzopleto ispalio i promašio trojku u tranziciji, a onda je, nakon već pomenutih poena, svom timu učinio medveđu uslugu - burno je reagovao na sudijsku odluku i eliminisao sebe iz utakmice, a FMP bez šanse da ugrozi trijumf Partizana.

TOK MEČA

FMP - Partizan 103:90 (23:21, 21:27, 20:27, 24:26)

POLUVREME

4/4

38. minut - Čović je pogodio "dugu dvojku", za prilazak na "minus 7", ali je odmah potom plej domaćih zaradio isključenje! Negodovao je kod sudija posle fala nad Milerom-Mekintajerom, dobio jednu, pa drugu tehničku grešku. Crno-beli imaju tri slobodna bacanja (za tehničku i isključenje) i dva za faul, uz posed. Partizan je u jednom napadu pogodio šest poena, sa +6 otišli na +13, stavljaju tačku na ovu utakmicu.

37. minut - Krajnje neozbiljno izdanje Partizana kako se bliži finiš, nekoliko grešaka, atipičnih, što koriste igrači FMP-a da prepolove razliku (92:83). Bilo je i 18 razlike za crno-bele.

35. minut - Čović je pogodio trojku, treću njegovu, ali daleko je FMP od toga da zapreti Partizanu. Zagroac je na drugoj strani poentirao.

32. minut - Evo i prvih poena Lazarevića, trojkom je odgovorio na trojku Dangubića. Partizan je odmakao, deluje da može mirno da privede utakmicu kraju u svoju korist, bodi 82:70. Ide i trojka Milera-Mekintajera... I još jedna! Partizan ide na "+18".

3/4 - 66:77

28. minut - Partizan ima napadački kontinuitet, održava dvocifrenu razliku, koju FMP silno pokušava da istopi. Pecarski je u elementu u trećoj deonici, gotovo sam igra u napadu, poentira posle serije ofanzivnih skokova - 64:75. Nenadić je najefikasniji kod FMP-a sa 20 poena, najefikasniji je i na meču.

25. minut - Dominantan je Partizan u drugom poluvremenu, Veličković diriguje, pogađa i asistira, prati ka Miler-Mekintajer, pa Jovanović zove drugi tajm-aut u 3/4. Partizan vodi 65:52.

23. minut - Veličković večeras briljira, radi prave stvari kapiten gostiju. Pogodio je mekani flouter, potom naterao Radovanovića da napravi 4. ličnu. PArtizan na dvocifrenoj prednosti (60:49). Pecarski vraća nadu, njegova trojka.

jaramaz Foto: MN Press

21. minut - Otvara Partizan drugo poluvreme u istom maniru kao što je odigrao prvi deo - trojkom. Zagorac je pogodio iz "kornera", asistirao je Miler-Mekintajer. Nižu gosti poene, Gordić je pogodio, potom i Zagorac sa penaća, za najveću prednost Partizana 56:47.

2/4 - 44:48

20. minut - Serija grešaka i promašaja na obe strane u finišu poluvremena, Miler -Mekintajer je na krjau, uz zvuk sirene, promašio polaganje pa je ostala prednost gostiju od četiri poena (48:44). Goste psoel prvog dela brinu tri lične prvog centra Mike i povreda Jaramaza.

18. minut - Tri vezane trojke! Dve Partizanove, preko Dangubića i Pejdža, jedna u režiji Čovića na drugoj strani - Partizan dalekometnom paljbom održava solidnu razliku, sada je 48:42.

filip čović Filip Čović u akciji pored Veličkovića i Dangubića Foto: MN Press

17. minut - Prednost je od starta druge deonice na strani Partizana, ali i peh je snašao goste jer se Jaramaz ugruvao i trenutno je van igre. Tomas je polovično precizan sa linije penala, za 43:36.

15. minut - Ide Partizan na maksimalnih sedam razlike, 37:30, pa Jovanović traži tajm-aut. Veličković je garnirao ovaj nalet trojkom, nejgovom drugom - 8 poena ima kapiten crno-belih.

12. minut - Serija Partizana 5:0, uz trojku Pejdža za vođstvo crno-belih. Nenadić je uzvratio serijom 5:0, pogodio je trojku bivši igrač Zvezdeom, potom ubacio i za dva poena. Partizan vodi 30:29.

novica veličković Veličković daje instrukcije Miki Foto: MN Press

1/4 - 23:21

9. minut - Još jedna trojka domaćih, Čović je odapeo sa velike udaljenosti. Prethodno je Zagorac pogodio oba penala. FMP zasad deluje poletnije, efikasnije, vodi tim iz Železnika 22:18. Ulubaj je najefikasniji akter meča sa 10 poena.

7. minut - Velika serija FMP-a, od 4:10 domaći su stigli na 17:12! Dve vezane trojke legle su u koš Partizana, pogodili su Ulubaj i Radovanović. Turčin je zasad najefikasniji sa 8 poena.

6. minut - Odgovara FMP agresivnije u odbrani i efikasnije u napadu. Lešićev floter je bio mekan i precizan, Ulubaj potom dodaje "2+1", FMP se očas posla približio na 9:10.

angola Foto: MN Press

4. minut - Furiozna igra Partizana u oba pravca, iz jake odbrane izrodila se prednost 10:4. Popović "baca cigle" na drugoj strani...

2. minut - Đorđević je doneo 2:0 FMP-u, pogodio je preko Mike, Miler-Mekintajer trojkom uzvratio za prvo vođstvo gostiju.

ABA, 3. kolo

Petak

Cedevita Olimpija - Split 94:66

Subota

Igokea - Primorska 89:71

Budućnost - borac 86:83

FMP Železnik - Partizan 103:90

Nedelja

Cibona - Mega 17.00

Crvena zvezda - Mornar 20.00

Ponedeljak

Zadar - Krka 18.00

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktore Nebojsa

    17. oktobar 2020 | 21:22

    Pusti ih da Scepan ostane jos neko kolo..bas im lepo ide

  • Miloš

    17. oktobar 2020 | 22:00

    Gazi Partizanu Krcunove mutante..

  • Zeka

    17. oktobar 2020 | 23:19

    E moj Partizane !!! Lose,lose ,menjajte Scepu dok je vreme.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA