≫ 

Dres Kobija Brajanta iz finala 2008. u nacionalnom muzeju kulture Afroamerikanaca

Tragično nastradili košarkaš Lejkersa je jedan od osnivača muzeja

  • 0
Dres Kobe Brajanta sa finala NBA lige 08 Printskrin: TMZ

Zaostavština Kobea Brajanta živeće i dalje u Smitsonijanu - gde njegov dres iz NBA finala 2008. godine visi u Nacionalnom muzeju istorije i kulture Afroamerikanaca.

Briant je nosio dres u 5. utakmici NBA finala 2008 - one noći kada su Lejkersi pobedili Boston Seltikse. Kobe je te noći dao 25 poena.

Seltiksi su na kraju pobedili u seriji i uzeli titulu, a Kobe je te sezone proglašen za MVP lige. Plus Mamba je vodio Lejkerse do NBA titule 2009. i 2010. godine.

Kobe - osnivački donator NMAAHC - poklonio je kasnije svoj dres iz utakmice 5, gde će sada biti predstavljen u postavci pod nazivom „Sport: nivelisanje igrališta“.

Dres Kobe Brajanta sa finala NBA lige 08 Printskrin: TMZ

Tekst pored dresa glasi: "1996. Kobe Brajant je postao prvi bek koji je uspešno napravio skok od srednje škole do Nacionalne košarkaške asocijacije.

U to vreme stručnjaci su bili sumnjičavi da bi srednjoškolski krilni igrači mogli da se takmiče u NBA ligi. Njegov uspeh započeo je modernu eru mlađih igrača u ligi.

Kobe je bio velika podrška Nacionalnom muzeju istorije i kulture Afroamerikana u Vašingtonu - bio je donator osnivač.

U stvari, zvaničnici Smitsoniana kažu da su Fondacija porodice Kobe i Vanessa Briant tokom godina doprinele više od milion dolara NMAAHC-u.

Kao donator osnivač, Kobe je razumeo značaj ovog muzeja za naciju i svet“, rekao je zvaničnik muzeja Spenser Krev.

- Nakon odlaganja martovske postavke zbog kovida-19, verujemo da je sada savršen trenutak u istoriji da se njegovo sećanje stavi na uvid njegovom memorijom.

Uopšte, Brajantov dres biće prikazan pored para patika brenda LeBron James 15 pod imenom "Ekvaliti" kompanije Najki, kažu zvaničnici muzeja.

Video: Brajantov hvalospev o Bogdanu i Jokiću: Obožavam da gledam kako igraju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA