≫ 

Partizan razbijao Bahčešehir, pa ga vraćao u život: Novica i Miler-Mekintajer jedva "slomili" Turke!

Drama koju je ofanzivnim skokovima presekao Erik Mika, a trojkama Kodi Miler-Mekintajer i Novica Veličković

  • 74
KK Partizan - KK Borac Foto: Partizan NIS

Košarkaši Partizana pobedili su Bahčešehir u četvrtom kolu Grupe A Evrokupa sa 82:76 i ostvarili drugi trijumf iz četiri utakmice.

Meč protiv taktički osrednje ekipe sa nekolicinom kvalitetnih individualaca, crno-beli su sami zakomplikovali, iako su u jednom momentu imali i dvocifrenu prednost tokom prvog poluvremena.

Došli su u situaciju da igraju na jednu loptu i reše meč na pojedinačni kvalitet Kodija Miler-Mekintajera, Erika Mike i na hladnokrvnost Novice Veličkovića u poslednjoj četvrtini.

Mika je tokom čitavog meča maksimalno koristio minutažu i na kraju je imao 19 poena i šest skokova, Miler Mekintajer je postigao 22 uz sedam asistencija, a svi ostali su imali manje od deset.

Veličković je upisao sedam poena i pet skokova, ali je njegova trojka u četvrtoj četvrtini za 73:68 presekla nalet Bahčešehira, da bi Kodijeva trojka donela Partizanu 78:72 u završnici meča.

Upravo je Miler-Mekintajer i pre toga serijom od pet poena odlepio Partizan na 70:65, tako da je praktično sam rešio meč. U Bahčešehiru su najbolji bili Džamal Džons i Burak Jildizli sa po 16 i Erik Grin sa 23 poena.

Prvo poluvreme obeležile su oscilacije u napadačkoj igri Partizana, ali i u odbrani Bahčešehira. Čudan meč nije nagoveštavao da će biti igran na veliku razliku, ali ju je Partizan polako pravio tokom prvih 20 minuta.

kodi miler mekintajer Miler-Mekintajer na šutu (ARHIVA) Foto: MN Press

Bahčešehir je bio vrlo "tanak" u odbrani jedan na jedan i posebno kada neko od iskusnijih ili snažnijih igrača Partizana uđe u reket.

Tako je tamo tokom prvog poluvremena dominirao Erik Mika, nekoliko lepih poteza je izveo i Novica Veličković, pa je posle prvih deset minuta srpski tim imao prednost od sedam poena, 24:17.

U tom periodu Bahčešehir je skupljao ofanzivne skokove, Džamal Džons je igrao odlično i spolja i unutra tako da su on i Erik Grin, poenima držali tursku ekipu u igri.

Druga četvrtina bila je pravi rolerkoster. Trojkom Gordića i dvojkom Mike Partizan odlazi na 29:19 i prvu dvocifrenu prednost.

Igrači Bahčešehira nisu pogađali i tek kada je razlika pretila da se otme kontroli i kada je otišla na +12, kao spas su se javljali Grin i Džons.

Crno-beli su prednost čuvali do 35:24. Problemi za Partizan naglašeni su kada je Bahčešehir skupio igrače u reketu, pa tu više lakog prolaza nije bilo.

Počele su da se nižu i greške i izgubljene lopte u napadu tima Vlada Šćepanovića i u drugom delu druge četvrtine Bahčešehir je za tili čas serijom 13:1 preokrenuo stvari na terenu.

Džons je prvo trojkom primakao svoj tim na "minus jedan", a onda se Grin nadovezao svojim devetom poenom za vođstvo Turaka 37:36, pola minuta pre kraja.

Erik Mika je tada izveo atraktivno "putbek" zakucavanje i činilo se kao da će Partizan ipak imati prednost pred odmor. Nije tako mislio i Erik Grin koji je sa poludistance, efektno rešio poluvreme u korist Bahčešehira 39:38.

Početak drugog poluvremena nije bio idealan za Partizan. Grin je trojkom nastavio gde je stao u prvom delu igre i odveo je Bahčešehir na plus pet. Crno-beli nisu mogli da povežu dve dobre odbrane i dva dobra napada.

Tako je Burak Jildizli svojim dobrim rešenjima u napadu održavao prednost svog tima, koju je "presekao" tek Pejdž trojkom na četiri minuta pre kraja trećeg perioda za 52:51 u korist Behčešehira.

Do tog momenta, Pejdž i Grin su razmenili nekoliko napada, Turci su počeli da promašuju u napadima i zadovoljavali su se šutevima spolja, dok su igrači Partizana rezonska dodavanja, ali i ona loša pretvarali u izgubljene lopte.

Tek je Erik Mika ofanzivnim skokom i poenima isforsirao poene i vođstvo za svoj tim. Ponovio je i ofanzivni skok i poene u još jednoj situaciji i crno-beli su posle 30 minuta imali tri koša suficita - 59:56.

Vlado Šćepanović Foto: Marko Jovanović

Četvrta četvrtina bila je veoma uzbudljiva jer je u njoj Bahčešehir pokazao koliko je "žilav". Uspeli su Turci da održe korak, iako su i tada gubili sa šest razlike posle poena Mike.

Pejton Oldridž je ubacio tri slobodna bacanja posle faula Jankovića na isteku napada koji bi Pejton teško rešio trojkom. Od tada, osam minuta pre kraja, kreću nove muke za Šćepanovićev tim.

Pet minuta pre kraja Jilmaz je pogodio za 65:65 i već se naziralo da Bahčešehir može do potpunog preokreta još jednom. Međutim, tada je na scenu stupio Miler-Mekintajer, kome su u potpunosti pripala poslednja četiri i po minuta.

Čak i tada je Partizan svojim greškama vratio Turke u igru, pa je na 30 sekundi pre kraja Kodi izgubio loptu za poene Grina i 78:76. Ipak, limitiran napad Bahčešehira nije mogao više od toga, Miler-Mekintajer se iskupio dvojkom u sledećem napadu i onda posle ukradene lopte ubacio još dva poena za pobedu crno-belih.

Četvrta četvrtina:

Novica Veličković Foto: Marko Jovanović

40. minut - Trojka Miler-Mekintajera na ulasku u poslednji minut, 78:72 za Partizan! Greše igrači Partizana, Hadi i Grin to kažnjavaju, 78:76. Kodi rešava meč, još četiri poena - 82:76 na kraju za crno-bele!

39. minut - Faul Veličkovića i poeni Grina sa linije penala. Gubi loptu Miler-Mekintajer, poentira Hadi Ozdemir, nije dobro po crno-bele - 75:72.

38. minut - Trojka Veličkovića! Prvi pokušaj spolja i prvi pogodak kapitena Partizana, 73:68. Mika rešava akciju, Partizan nadomak pobede na dva minuta i deset sekundi pre kraja - 75:68.

37. minut - Džons ne pogađa pored Mike, a Veličković hvata skok. Ne pogađaju igrači Partizana u reketu, Jildizli dobija faul i ubacuje svoj 15. i 16. poen - 70:68 za Partizan.

36. minut - Trojka Miler-Mekintajera! U pravom trenutku! Grin je ne vraća, Zagorac hvata skok u odbrani, a Miler-Mekintajer prodorom nastavlja svoju mini-rapsodiju i na obruču polaže - 70:65 za Partizan.

35. minut - Opet izgubljena lopta Partizana na pola terena! Kao da to nije bilo dovoljno, Jilmaz iz ofanzivnog skoka posle promašaja Džonsa zakucava za 65:65.

34. minut - "Cigla" Dangubića, kontra Bahčešehira i pet vezanih poena Oldridža, 62:61. Ispravio se Dangubić i dao trojku, ali je poentirao i Grin - 65:63 za Partizan.

33. minut - Dva teška šuta za tri Bahčešehira, jedan šut iz očaja igrača Partizana, usporen je i tempo igre. Janković niotkuda pravi faul na trojci Pejtona Oldridža - 62:59.

32. minut - Mika dobija dobar pas u reketu, ali pogađa jedno od dva bacanja na pokušaju zakucavanja - 62:56.

31. minut - Nejasan promašaj Trifunovića za dva, sreća pa je ostao u kontri najbrži posle promašaja Bahčešehira - 61:56 vodi srpski tim.

Treća četvrtina:

30. minut - Dva loša napada Bahčešehira, ne kažnjava to Partizan, ali Mika opet hvata skok u napadu i opet rešava to u reketu - 59:56 posle tri četvrtine za Partizan!

29. minut - Serija krajnje sumnjivih i loših odluka i dodavanja u napadu Partizana, ređaju se izgubljene lopte umesto koševi. To u nekoliko navrata nisu kaznili Turci, pa je Mika posle ofanzivnog skoka vratio prednost Partizanu - 57:56.

28. minut - Gube loptu igrači Partizana, Tomas je poklanja, a Ondžel rešava akciju u kontri, 56:53. Gordić prolazi kroz sredinu i opet to svodi na poen zaostatka - 56:55.

27. minut - Trojka Pejdža i ekspresan odgovor Grina za dva. Pejdž opet zastaje u napadu i daje dvojku za novi priključak - 54:53 za Bahčešehir.

26. minut - Veličković na iskustvo odigrava na niskom postu i uz malo sreće lopta se posle nekoliko odskoka od obruča vraća u njega, 50:48. Međutim, Novica u sledećem napadu ispada u odbrani visokog posta i faulira Jildizlija na prodoru - 52:48 za Turke.

25. minut - Lep stepbek posle defanzivnog skoka Dangubića, neprecizan. Jildizli vuče napad po boku i prolazi - 50:46.

24. minut - Kodi Miler-Mekintajer drži Partizan u igri, pogodak sa poludistance, 46:43. Jildizli odmah fauliran u kontri, a Dangubić u kontri daje trojku - 48:46 za Bahčešehir.

23. minut - Posle ukradene lopte umalo je izgubljena kontra Bahčešehira, ali Grin ipak ostaje sam i dobija poklon šut spolja - 46:41 vodi Bahčešehir.

22. minut - Ondžel siguran za dva, Grin promašuje trojku, ali već u sledećem napadu Partizan gubi loptu - 43:41 za Bahčešehir.

21. minut - Pogodak Jildizlija, pa trojka Miler-Mekintajera, egal meč - 41:41.

Druga četvrtina:

KK partizan . Bahčehšehir Printskrin: Sport klub

20. minut - Dangubić promšuje horog posle dodavanja Veličkovića, Grin iz okreta ubacuje dvojku za nastavak serije 13:1 i vođstvo Turaka (37:36). Mika ukucava loptu u koš posle promašaja Miler-Mekintajera, ali Grin pogađa sa zvukom sirene - 39:38 na kraju prvog poluvremena za Bahčešehir.

19. minut - Džamal Džons daje trojku za -1! Posle nekoliko loših napada na obe strane, Turci trojkom prilaze na 36:35, serijom 11:1 u poslednja tri minuta.

18. minut - Gordić fintira na trojci i ne ubacuje je, Mika na drugoj strani blokira Džonsa u prodoru do obruča. Opet skok u napadu Bahčešehira, srećom Jilmaz prodaje loptu. Sada su Turci sabili igrače u reketu i nema tu više lakih poena, pa ni Mika ne može do koša.

17. minut - Koraci Gordića u prodoru posle poena Markusa Pejdža sa linije penala (36:28), Bahčešehir nakon promašaja Džonsa opet hvata skok u napadu, a Džons daje dvojku i dominira pored Zagorca 36:30. Nova izgubljena lopta Partizana, ovog puta Janković, ukrao je tu loptu Jilmaz koji izvlači faul - 36:32 za Partizan.

16. minut - Džons opet prolazi kroz sredinu i ispravlja se posle ofanzivnog skoka. Greška Zagorca, kontra Bahčešehira i poeni Akpinara - 35:28 za Partizan.

15. minut - Promašaji zicera Jilmaza i Pejtona, kažnjava to na drugoj strani Partizanov Mika, za svoj deseti poen i 35:24. Dve trpkle Bahčešehira nisu prošle.

14. minut - Prikrao se Erkan Jilmaz sa boka, pronašao ga je Džamal Džons za atraktivno zakucavanje sa zadrškom, 31:24. Prekida seriju rivala Rašon Tomas solo akcijom i igrom leđima - 33:24 za Partizan.

13. minut - Nije dugo trajao dvocifreni plus igrača Partizana jer Grin pogađa uz faul, 31:22. Izlazi lopta iz obruča posle šuteva Akpinara i Trifunovića.

12. minut - Poeni Mike, dobra odbrana Partizana i onda novi poeni Mike u prodoru i polaganju na obruču - Partizan je poveo 31:19 i prvi put ima dvocifrenu prednost.

11. minut - Akpinar za Jildizlija, ovaj sam ostaje pod košem posle pika, 24:19. Trojka Nemanje Gordića! Partizan odlazi na 27:19.

Prva četvrtina:

KK partizan . Bahčehšehir Printskrin: Sport klub

10. minut - Iskupio čeonom trojkom Zagorac za 22:15. Džamal Džons hvata novi ofanzivni skok posle greške Ozdemira, ali Nemanja Gordića precizan sa zvukom sirene - 24:17 za Partizan.

9. minut - Ondžel ne izvlači polaganje sa boka. Zagorac je povukao kontru ali loše bacio pas za saigrača i otvorio kontru za Jildizlija - 19:15 za Partizan.

8. minut - Džamal Džons siguran na obruču. Dvaput je pogrešio Zagorac, prvo u dodavanju, pa i u šutu kada mu se vratila lopta, da bi Janković rešio napad - 19:13.

7. minut - Tomas ne pogađa spolja, Dangubić faulom seče kontru, a Deniz Kiličli gubi loptu i vraća je Partizanu. Veličković je to lepo rešio fintom leđima u reketu - 17:11 vode crno-beli.

6. minut - Promašio je trojku Grin, Nemanja Dangubić je istrčao kontru i dobio faul na obruču, 15:9. Burak Jildizli je "zazidao" pored Tomasa i poentirao - 15:11 za Partizan.

5. minut - Loš šut iz kornera za Turke, pa onda forsira Ridvan Ondžel. Zagorac je na drugoj strani lepo uposlio Miku u reketu, a ovaj je poentirao, četiri razlike za Partizan - 13:9.

4. minut - Džons precizan na teškom šutu iz okreta, ali dobar i Erik Mika kod obruča uz faul. Isto je uradio i Kodi Miler-Mekintajer koji je, za razliku od Mike dodatno bacanje iskoristio - 11:9 za Partizan.

3. minut - Bolji početak Erika Grina iz prodora, pa onda i sa duge dvojke, ali Rašon Tomas jednako lagano prolazi - 7:6 za Bahčešehir.

2. minut - Džons ostaje sam u uglu i pogađa trojku, vode Turci 3:2. Zagorac je na drugoj strani promašio spolja.

1. minut - Ofanzivni skok Bahčešehira, ostala je čvrsta odbrana Partizana pa je odbranila Džamala Džonsa, pre nego je Kodi Miler Mekintajer pogodio flouter - 2:0.

Uoči meča:

Vlado Šćepanović Foto: Marko Jovanović

Crno-beli će pokušati da pobede ekipu koja ima najslabiji rejting u grupi o sva tri poraza do sada od čega dva na domaćem terenu. Obe ekipe su oslabljenje, a Partizan posebno bez dva bitna igrača Ognjena Jaramaza i Vila Mozlija, dok Bahčehšehir ne igra plejmejker Perez kao i krilni centar Ovens.

Evrokup, 4. kolo

Grupa A:

Utorak:

Bahčešehir - Partizan 76:82

Huventud - Venecija 20.45

Sreda:

Burž - Uniks Kazanj 20.45

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    20. oktobar 2020 | 21:31

    Vidim delijama izgubili Turci, zato su i tužni...ipak su oni braća sa njima, delije Izmir, delije Tirana, delije Anadolija, delije Kušadasi, delije Kapadokija, delije Fetije, dalje Bodrum, delije Alanja i delije Kukeši.

  • Pgp

    20. oktobar 2020 | 19:22

    Ako me ovaj Nikola Jankovic ne otera u grob, ne znam ko ce...pa on je zaista ono...dno

  • VALJAK

    20. oktobar 2020 | 19:56

    OSTOJA ,LONCARU,JOS VECERAS NOVI TRENER. OVO BRE NA NISTA NE LICI. PARODIJA OD KOSARKE. ODBRANA NIKAKVA NAPAD SLAB. KAO DA SE PRVI PUT SASTAJU. OSTOJA LOSE MNOGO LOSE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA