≫ 

Pulen "zatrpao" koš Francuza u porazu Mornara: Izgubila i Cedevita Olimpija u Evrokupu

Košarkaši Levaloa pobedili su Mornar sa 78:65 u četvrtom kolu grupe B Evrokupa, dok je Trento bio bolji od Cedevita Olimpije sa 61:51 u grupi D

  • 0
KK Mornar Bar

Foto: MN Press

Timovi ABA lige nisu briljirali u utorak pošto je jedino Partizan slavio u Evrokupu protiv Bahčešehira, dok su crnogorski i slovenački predstavnik poraženi.

Cedevita Olimpija je igrala veoma promenljivo, pa je od vođstva tokom druge četvrtine od tri poena, 22:19, sredinom drugog perioda, potpuno demolirana tokom treće deonice.

Tako je na početku poslednje Trento imao i 24 poena prednosti, što su Slovenci sveli na deset, ali nisu mogli da ugroze pobedu Italijana.

Trento ima sve četiri pobede u grupi, a Cedevita Olimpija je na skoru od jedne pobede i dva poraza, s tim što ima meč manje od Trenta (4-0).

Najefikasniji je kod Slovenaca bio Kendrik Peri sa 13 poena, dok je Jaka Blažič dodao 12 uz osam skokova i tri asistencije.

Geri Braun je predvodio Trento sa 14 poena, a Džejkori Vilijams je ubacio deset poena uz deset skokova. Kada je reč o meču Mornara i Levaloa, Crnogorci se nisu oporavili od teškog poraza od Zvezde pre nekoliko dana.

Barani su od starta bili u zaostatku, a Levaloa je do treće četvrtine postepeno povećavao prednost do 15 poena sredinom tog perioda - 50:35.

Tada Mornar ulazi u seriju i smanjuje do pet razlike na kraju te četvrtine, ali je u četvrtoj francuski tim povratio prednost i slavio.

Najefikasniji je kod pobednika Rob Grej sa 16 poena, Vitalis Čikoko je ubacio 14 uz osam poena, Entoni Braun je imao 11, a Tomer Ginat deset poena.

U Mornaru je dominirao Džejkob Pulen sa 22 poena, Ajzea Vajthed je ubacio 18, a Tejlor Smit 11. Uroš Luković je postigao samo dva poena za poraženi tim koji sada ima skor dve pobede i dva poraza.

Video: Zvezda deklasirala Mornar: Dominacija na Jadranu se nastavlja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA