≫ 

Naši navijači mogu da budu "pretnja", CSKA je favorit: Obradović traži od igrača 40 minuta fokusa

Zna gde leži najveća opasnost CSKA, ali i gde je šansa za iznenađenje

  • 1

Trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović istakao je Majka Džejmsa i Vila Klajburna kao najveće pretnje u predstojećem duelu sa CSKA u Evroligi i dodao da su "Armejci" s pravom jedan od favorita za titulu.

Zvezda je u prethodnom kolu poražena od Žalgirisa, CSKA od Albe, pa Obradović očekuje da će njegova ekipa reagovati posle tog poraza.

- Sigurno da će imati odgovor na tu utakmicu. S obzirom na kvalitet koji poseduju na svim pozicijama, opravdano su jedan od favorita za osvajanje Evrolige ove sezone. Glavna pretnja nam stiže u bekovima: Džejms i Klajburn, dok Milutinov i Šengelija kao izuzetna pojačanja prave balans izuzetno snažne unutrašnje i spoljne linije. To su najvažnije karike koje treba da zaustavimo - rekao je Obradović za klupski sajt.

Zvezda je u međuvremenu, posle Žalgirisa, pobedila Mornar u ABA ligi i odigrala napadački dobro. Obradović stoga dodaje da je crveno-belima potrebno 40 minuta fokusa da bi pobedili.

- Da su protiv Žalgirisa bili navijači, verovatno bismo dobili tu utakmicu. Energetski i na bilo koji način donose mnogo, iako nekada mogu da budu i "pretnja" u odnosu da se ne sagori na terenu prelepe atmosfere.

saša obradović

kkcrvenazvezda.rs

- Utakmica sa CSKA bi u nekoj situaciji sa navijačima išla možda drugačijim tokom, ali ovako imamo položaj "anderdoga" (autsajder) ekipe koja treba da skine favorita. I što da ne, ako nam se ukaže šansa, treba je iskoristiti - kaže Obradović.

Meč između Crvene zvezde i moskovskog CSKA igra se u Beogradu u četvrtak od 20 sati i 45 minuta.

Video: Saša Obradović: Greg Popović otkida na Srbe, bilo je lepo pobediti ga!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA