≫ 

Šta je zvezdašima važnije? Meč košarkaša sa prvakom Evrope ili atraktivan početak fudbalera u LE?

Stankovićev tim igra meč od 21 sat, a Obradovićev kreće 15 minuta ranije - šta će izabrati navijački korpus?

  • 26
Dejan Stanković, Saša Obradović

Foto: Marko Jovanović, MN Press

Četvrtak 22. oktobar 2020. godine je nesumnjivo veoma važan dan za zvezdašku porodicu, navijače, i generalno ljubitelje sporta u Srbiji - jer i košarkaši i fudbaleri crveno-belih igraju atraktivne utakmice u evropskom takmičenjima, i to gotovo istovremeno.

Dugo se nije desilo da se zvezdaši lome oko toga uz koji meč će im pažnja bito zaokupirana, da li fudbalere ili košarkaše, ali jedno je izvesno, milioni će biti prikovani uz "male ekrane" od 20:45 pa negde do 23 sata.

Prvi na teren će igrači Saše Obradovića, i to protiv vladajućeg prvaka Evrope CSKA, silno pojačanog za Šengeliju i Milutinova, uz jake adute u Klajburnu i senzacionalnom Majku Džejmsu.

Biće ovo najveći ovosezonski izazov za Obradovićev tim koji se u međuvremenu pojačao Ročestijem i O`Brajantom, s tim da potonji još nije u ritmu treninga, pa će se na njegov debi u crveno-belom dresu sačekati.

košarkaši crvene zvezde

Džordan Lojd

Ukoliko Zvezda bude odigrala na visokom nivou kao protiv Mornara i Baskonije očekuje nas vrlo neizvesna borba, ali šta god da bude u "Pioniru", utisak je da će veći deo navijačke armije u 21 sat ipak prebaciti kanal zbog najpopularnijeg sporta, jer tada će sa centra krenuti fudbaleri Zvezde, u novoj sezoni Lige Evrope.

Rival fudbalera kao košarkašima nije vladajući prvak Evrope, nije čak ni blizu tome, ali ipak čini se da meč Hofenhajma i srpskog prvaka pobuđuje daleko više pažnje navijača u našoj zemlji, logično jer je i fudbal dugo kuburio sa evropskim rezultatatima, pa sada kada konačno postoji kontinuitet - fudbaleri su u centru pažnje.

Zvezdina evroligaška priča traje dugi niz godina, košarka je i manje popularnija o fudbala, a i Evroliga traje daleko duže od Lige Evrope, mnogo je više mečeva, pa je i mnogo više prostora da se u narednom periodu pažnja posveti košarkašima - to su takođe razlozi zbog kojih mislimo da će večeras fudbaleri dobiti veću naklonost navijača.

Naravno, kompromisno rešenje u ovakvim slučajevima je uvek "šaltanje" kanala, što je i najizvesniji scenario večeras u mnogim domovima i kafićima gde će se pratiti dupli crveno-beli program.

Zvezda večeras (20.45) čeka CSKA u Evroligi. Rusi imaju skor 2-2 što ih ne zadovoljava, s obzirom na dovedena pojačanja, i probaće da dođu do pobede u gostima. Kvota na keca je, 2,70, a na dvojku 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - CSKA

Zvezda otvara takmičenje u Ligi Evrope gostovanjem Hofenhajmu (21.00), ekipi koja igra ubitačan fudbal. I jedni i drugi su oslabljeni zbog virusa korona, a što se kvota tiče, kec je 1,57, iks 4,00, a dvojka 6,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Hofenhajm - Zvezda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hdk

    22. oktobar 2020 | 14:21

    Bitno je da Franjevci nemaju sta da gledaju.

  • Живкони

    22. oktobar 2020 | 16:08

    Много је важно што уопште играмо са таквим величинама у таквим куповима а не као неки у Ципирипи купу и купу Шемсе Суљаковић!!!

  • Mirjana

    22. oktobar 2020 | 13:58

    Nema podele Zvezda le bitne su obe utakmice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA