Nije mi padalo na pamet da gubimo ni na -14, pokazali smo ko smo! Obradović do kraja verovao u čudo

Neverovatan trijumf, Zvezda odbila da izgubi i potrošila "tonu" živaca svog trenera

  • 9
Foto: KK Crvena zvezda

Trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović nije krio zadovoljstvo posle velikog trijumfa svog tima u produžetku protiv CSKA, koga naziva jednim od favorita za osvajanje Evrolige.

Zvezda je u petom kolu pobedila ruski tim u Beogradu sa 86:84 posle produžetka i to nakon što je nadoknadila 14 poena zaostatka s početka treće četvrtine.

Najefikasniji je kod pobednika bio Džordan Lojd sa 31 poenom, a na drugoj strani je "rešetao" Danijel Heket sa 29 poena.

- Ogromna pobeda protiv jednog od favorita za Evroligu. Osim Lojda želeo bih da pohvalim celu ekipu. Svi su doprineli ovoj sjajnoj pobedi. Prvo poluvreme smo ih previše respektovali, pravili smo neke greške, ali smo timskim duhom i zajedništvom pronašli smo ritam za odbranu, a onda i za napad - prvi su utisci Obradovića posle meča.

Zvezda je početkom drugog poluvremena gubila sa 14 poena razlike, CSKA je bio u seriji 6:0 i delovao je nezaustavljivo.

Crveno-beli četiri minuta na početku treće četvrtine nisu mogli da postignu koš, ali su uspeli da se vrate u život. Obradović je rekao da je bez navijača pobeda duplo veća jer nije bilo velike energije u hali Pionir.

- U raznim fazama imali smo različite igrače koji su bili odlični. Lojd, Jagodić-Kuridža, Davidovac, mala ali važna rola Rita, a onda i Ročesti, koji se vidi da je bez mnogo utakmica u rukama. Znači, dobro je, imamo pretnju sa više pozicija, imamo i dobar duh i dobru atmosferu - zadovoljno konstatuje strateg ekipe sa Malog Kalemegdana.

Malo ko je verovao da Zvezda može do pobede sredinom treće četvrtine, ali trener nije bio jedan od skeptika.

- Nije mi padalo na pamet dok smo bili u minusu da možemo da izgubimo. Sam produžetak je pokazao dobar karakter igrača, veliki podstrek za utakmice koje dolaze, imamo razigran tim i možemo da računamo na svakog košarkaša - uveren je Obradović.

Dejan Davidovac je u finišu četvrte četvrtine bio praktično "meč viner" uz junaka Lojda. Dejan je tada pogodio trojku i ubacio koš posle ofanzivnog skoka za vođstvo.

Međutim, destak minuta ranije, na kraju treće deonice, naljutio je svog trenera, koji je tu situaciju objasnio.

- Prvo i osnovno, zvao sam akciju za njega. Iznerviralo me je što nije pokazao da treba da šutne. On je naš projekat, sa njim treba da se napravi razlika na nekoliko pozicija, ali je pobegao od šuta. Nije on plašljiv, ali mu malo fali bezobrazluk u nekim stvarima. Radićemo na tome, morao je da uzme loptu, to se vrlo lako radi - istakao je Obradović.

Video: Davidovac kaže da će CSKA imati poseban motiv protiv Zvezde: Mnogo su jaki, a sad dolazi i Milutinov

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dare

    23. oktobar 2020 | 03:34

    Ajde bre ne tupi tako isto je pocelo i prosle sezone pa vas u Moskvi pokidali da do kraja sezone vise niste znali gde ste. Javi nam se posle te utakmice da porazgovaramo. Pocepao vas Zalgiris za kijeg su ovi izmislili kosarku i ti sad dizes sebe u nebo a ljzdi se sklonili odigrali sa 30% od svojih stvarnih mogucnosti. Pokidao vas i Fener kijeg deru svi zivi.

  • Puritanac

    23. oktobar 2020 | 01:12

    Dobar je ovaj Obradović,biće od njega nešto. Čak su ga i Djordjevic i Danilović pohvalili da ih niko nije hladio bolje peškirom od njega u reprezentaciji. I kažu da je bio odgovoran,nikad nije izgubio ključeve od svlacionice

  • nibrS

    23. oktobar 2020 | 09:21

    A da je James pogodio zadnju loptu i tada bi vjerovao? Srećna pobjeda ali i sreća je nekada potrebna... Čestitam!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA