Zvezdin udarac na Miška Ražnatovića? Menadžer ne može da ima klub u ABA i da vodi i trenera i igrača

Crveno-beli zahtevaju da ubuduće ABA liga transparentno objavljuje ugovore igrača, a takođe žele i da onemoguće menadžere da uplivaju u sukob interesa

  • 55
KK Crvena zvezda, Nebojša Čović, Miško Ražnatović

Foto: MN Press

KK Crvena zvezda je objavila novo saopštenje povodom poziva da učestvuje na Skuštini svih klubova ABA lige trećeg novembra u Zagrebu. Crveno-beli su na svom sajtu objavili saopštenje u kojem su dodali u prilogu i fotografije sa pozivom, kao i odgovor na poziv na Skupštinu.

Crveno-beli su u odgovoru predložili da se sastanak održi putem Zuma, a ne uživo, kako je u pozivu navedeno, zbog epidemije korona virusa koja u poslednje vreme bukti u regionu, takođe, predloženo je da se usvoji dnevni red sa 11 stavki, gde je stavka 11 posebno interesantna, a može se protumačiti kao udarac na Miška Ražnatovića, najmoćnijeg srpskog košarkaškog agenta, koji u ABA ligi ima veliki broj igrača i trenera, a koji je "siva eminencija" košarkaškog kluba Mega.

Zvezda u odgovoru pod tačkom 11 zahteva sprečavanje sukoba interesa, pa tako navodi da klub kojim posredno ili neposredno upravlja košarkaški menadžer ne može da se takmiči u ABA ligi. Takođe, zahteva se da menadžer ne može u ABA ligi da bude predstavnik i igrača i trenera, kao i da mečevi timova koji imaju igrače i trenere istog menadžera, ne mogu da igraju međusobno u tim utakmicama.

Interesantna je i tačka 10, u kojoj se zahteva da se transparento objavljuju sva novčana sredstva od sponzora i TV prava, kao i da se transakcije u vezi sa angaživanjem igrača i trenera, ili obeštećenja klubova objavljuju javno na sajtu ABA lige.

Saopštenje Zvezde prenosimo u celosti, a u prilogu je i galerija sa slikama dokumenata u kojem su zvanični zahtevi Zvezde pred Skupštinu ABA lige.

KK Crvena zvezda obaveštava javnost da je dana 20.10.2020. godine dobio poziv na sastanak, (u dopisu navedeno kao Skupština) svih klubova ABA lige jtd, koji bi trebalo da bude održan 03.11.2020. godine u Zagrebu, uz prisustvo predstavnika svih klubova.

U cilju pravilnog i pravovremenog informisanja javnosti, KK Crvena zvezda dostavlja na uvid javnosti dopis i poziv na "sastanak" u Zagrebu, i zvaničan odgovor KK Crvena zvezda sa predloženim dnevnim redom, jedinim mogućim, ukoliko svi mi kao klubovi, vlasnici ove lige želimo da nastavimo da funkcionišemo u skladu sa zakonom i pravom.

KK Crvena zvezda podseća da se za sve navedeno u pozivu Dragana Bokana, bori već mesecima, za dobrobit cele lige, klubova i košarke koja od postojanja i normalnog i zakonskog funkcionisanja ABA lige jtd, može da ima samo korist.

Naš klub će i narednom periodu nastaviti da informiše javnost o dešavanjima u ABA ligi i preventivno delovati na sve pokušaje opstrukcije, dezinformacija i delovanja pojedinaca u korist samo uskih ličnih interesa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ivan

    23. oktobar 2020 | 17:21

    Auuuu Srbijoooo!!!! Prepodobni Ćoki, majka Tereza, simbol postenja. Ali dva ista kluba mogu!? Kad ne zadovoljis u Zvezdi, hajd malo u FMP, kad treba pojacati FMP pred utakmicu, hajd opet tamo... kad spadnu ambicije, stranci iz Zvezde hajte kuci, a vi iz FMP dodjite nam opet... a novci od vajnih transfera, kuda su? Lelee, Srbijo, dotakli smo dno, i sada se samo vise kopamo u mulju koji smo sami zeleli. Zarad prizemnih zadovoljstava i laznih uspeha , generacije i deca ce nam plakati.

  • Bobo

    23. oktobar 2020 | 17:27

    Ne moze Misko s Megom,a moze Zvezda i FMP kao porodicna firma.

  • 23. oktobar 2020 | 17:55

    A kako moze neko da bude gazda dva kluba u ABA ligi??????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA