≫ 

Zvezda u trileru iščupala pobedu nad Megom, meč obeležilo isključenje Saše Obradovića!

Nastavljena je ABA liga utakmicom u nepopularnom terminu, ali je zato duel bio više nego atraktivan!

  • 57
Saša Obradović

Foto: Arenasport

Košarkaši Mega Sokerbeta i Crvene zvezde odigrali su triler meč 4. kola ABA lige! Na kraju, tim Saše Obradovića odneo je pobedu sa 76:73.

Crveno-beli su odlično otvorili utakmicu i napravili veliku razliku, ali je isključenje Saše Obradovića u 3. periodu igre dalo krila talentima Mege.

Uzvratili su dostojno evroligašu, i to posle velike pobede Zvezde nad moskovskim CSKA! Obe ekipe su u meč ušle sa maksimalnim učinkom u ABA ligi sa 3-0 i nijanse su odlučile o tome ko će i dalje biti nepobediv.

Pri 72:70 za Zvezdu, iz ofanzivnog skoka je do važnih poena došao Davidovac, pa je Mega imala samo 15 sekundi do kraja. Miškovića nije to poremetilo, dao je trojku za novi egal, posle kog je Zvezda uzela još jedan tajm-aut i uz slobodna bacanja Lojda došla do 4-0.

U Megi, Petrušev je ubacio 22 poena, Simonović je u 2. poluvremenu dominirao i došao do 16, dok je u Zvezdi Lojd prvi strelac sa 19 poena. Imao je i Jagodić Kuridža sjajnu rolu, na kraju je došao do 13 poena uz pet skokova i tri asistencije.

Prva četvrtina: Petrušev sam protiv Zvezde

 

Jagodić Kuridža odigrao je odličan meč protiv CSKA, a to je bila inspiracija da dobro počne novu utakmicu, vezao je pet poena za startno vođstvo od 7:6, parirao mu je Cerovina iz tabora Mege. Zvezdinu petorku su činili još u startu Hol, Lojd, Dobrić i Kuzmić, a brzo je i Obradović počeo sa rotacijom.

Tako je dao šansu Davidovcu i Teriju, a Hol je pogodio i trojku za 6:10. Trojku je pogodio i Dobrić, a kada je i Teri povisio na 6:15, Mega je uzela tajm-aut.

Nije to dalo neki rezultat, i Volden je nastavio trojkaški niz, "upisao" se i Ročesti, pa je Zvezda ekspresno došla do ozbiljne razlike.

Ipak, i Megi je uspelo da napravi mini seriju, uz pet vezanih poena Petruševa, koji je posle trojke zakucao za 17:22.

Na kraju prve deonice, bilo je 18:24, a čak 11 poena Mege ubacio je sjajno raspoloženi Petrušev.

Druga četvrtina: Crveno-beli opet oscilirali, Mega uzvratila za malu razliku pred pauzu

 

Imao je jedan energičan i komičan momenat Saša Obradović u prvoj deonici, kada je uz psovke i miks engleskog i srpskog tražio od ekipe dodatni "gas", dobio ga je na startu 2. perioda sa serijom 8:0.

Trojka Lojda i potez Kuridže koji je uz koš imao bacanje su pokrenuli Zvezdu, seriju je prekinuo Smit trojkom.

Video: Saša Obradović uz psovke i miks engleskog i srpskog tražio od ekipe da da gas

Nakon toga, Zvezda je do sredine deonice održala ovaj ritam balansiranja na ivici dvocifrene razlike, svi su imali poene osim Lazića i Kuzmića, koji su na parketu proveli tek po četiri minuta ukupno.

Ipak, Mega je još jednom meč učinila zanimljivijim - Milenko Tepić je tri sekunde pre kraja položio za 35:40, što je bio rezultat prvog poluvremena.

Nakon 20 minuta, Petrušev je bio lider sa 13 poena, u Zvezdi je Jagodić Kuriža imao osam.

Treća četvrtina: Zvezda pala posle isključenja Obradovića

Treća četvrtina počela je ne baš efikasno, samo je Lojd ubacio trojku u prva dva minuta nastavka.

Adrenalin je proradio tek kada je Saša Obradović dobio tehničku, a onda i isključenje, nije mu oprostio i progledao kroz prste Belošević.

Video: Saša Obradović prvo dobio tehničku, a onda i isključenje

Megi je uspelo da priđe na četiri poena razlike, što su odbili Jagodić Kuridža i Lojd.

Uz novu mini seriju od 5:0, Mega je uz koš Cerovine prišla na 48:50 samo dva i po minuta pre kraja 3. četvtine, pa su crveno-beli uzeli novi tajm-aut.

Megi je uspelo da sa košem razlike uđe u odlučujući period - 53:55.

Poslednja četvrtina: Triler trajao do poslednjih momenata!

 

Zvezda je ostala bez Lojda, koji se povredio u doskoku pred kraj 3. dela igre. Izvrnuo je zglob i novi nalet je Mega iskoristila da preokrene na 58:55!

Zvezdi se u igru ipak vratio Lojd, pa su i crveno-beli odahnuli jer nije bilo ozbiljnije povrede, on je to potvrdio i košem za novi preokret, kada je Zvezdi vratio prednost pri 60:61.

Nije Mega ustuknula, talenti u ružičastom pokazali su da imaju veliku želju za nadigravanjem protiv evroligaša, pa je usledila dramatična završnica.

Tako je i Cerovina ubacio trojku za vođstvo domaćina od 65:63, a sa malom razlikom i izjednačenjima ušlo se u završni minut. Tada je presudio Lojd sa linije penala.

Mega Sokerbet – Crvena zvezda 73:76

Dvorana: Hala sportova Ranko Žeravica Sudije: Belošević, Juras, Perić

Mega: Jović, Mišković 6, Smit 6, Petrušev 22, Tepić 8, Kljajević, Simonović 16. Jovičić, Cerovina 11, Kazalon 4, Langović, Đurišić.

Zvezda: Ročesti 2, Hol 9, Volden 11, Lojd 19, Davidovac 6, Lazić, Rit 2, Dobrić 3, Jagodić Kuridža 13, Simanić 2, Kuzmić, Teri 9.

Video: Mala razlika na poluvremenu između crveno-belih i Mege

Partizan je izgubio kod kuće od Budućnosti i zato večeras (18.45) ima imperativ pobede protiv Cedevite Olimpije, još jednog kandidata za vrh ABA lige. Kvoa na pobedu Partizana je 1,45, a na trijumf slovenačkog tima 3,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Cedevita

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    25. oktobar 2020 | 12:49

    Кад би Мега овако играла и против пртзн, као против нас, редовне би им биле муштерије...овако проти нас 200% могућности, а са гробарима ни 40%.

  • Ds

    25. oktobar 2020 | 14:03

    Ono kad imas los dan pa pobedis sa samo 3 poena,superiornost zvezde u aba ligi se nastavlja

  • Косингас

    25. oktobar 2020 | 14:17

    Волим овакве утакмице, сјајна представа Меге. Само, мнооого ми смета кад ова иста Мега која покаже сваки пут зубе Звезди, скине гаће пред Партизаном, па то личи на тренинг утакмицу.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA