≫ 

Velika pobeda Partizana u derbiju ABA lige: Trojkaški rafal crno-belih "ubio" sjajno veče Blažiča!

Crno-beli upisali važan trijumf

  • 88
ABA liga - Partizan Foto: aba-liga.com/Partizan NIS

Košarkaši Partizana savladali su u odličnom derbiju 4. kola ABA lige Cedevitu Olimpiju rezultatom 86:77 i došli do egal skora (2-2) ove sezone, pre svega zahvaljujući trojkaškoj seriji u ključnim momentima Milera-Mekintajera i Pejdža.

Partizanovi Amerikanci pogađali su kad se meč rezultatski lomio, održali Beograđane u egalu u jeku naleta gostiju ili na bliskom odstojanju naspram rivala, a na kraju presudno "gurnuli" tim Vlade Šćepanovića ka pobedi.

Pomenuta dvojka, uz isto tako precizne hice Veličkovića, Gordića i Dangubića u različitim periodima meča, poništila je sjajnu partiju Jake Blažiča na drugoj strani i njegovih 24 poena.

Partizan - Cedevita Olimpija 86:77 (16:19, 22:21, 26:24, 22:13)

PARTIZAN: Mika 9, 7sk, 4as, Miler Mekintajer 17, Zagorac 4, Pejdž 9, Dangubić 10, Gordić 11, S. Janković, Angola, Veličković 6, N. Janković 4, Tomas 13, Trifunović 3.

CEDEVITA OLIMPIJA: Radović, Peri 3, 5as, hopkins 10, 3as, Duščak, Murić 13, Ukić 6, Blažič 24, Braun 10, Hodžić, Džons 11, Ščuka, Marinković.

ABA liga - Partizan Foto: aba-liga.com/Partizan NIS

Možda i ključni trenutak meča desio se na manje od dva minuta pre kraja: Peri je promašio otvorenu trojku na 76:72, Dangubić na drugoj strani ubacio za dva sa udaljenosti za tri poena, ali je računata dvojka jer je nagazio liniju.

Već u narednoj akciji ušla je i trojka Nemanje Gordića kojom je Partizan stekao dvocifrenu prednosti i tada definitivno slomio otpor slovenačko-hrvatskog tima.

Kod Partizana su najefikansiji bili Miler-Mekintajer sa 17 poena, Tomas sa 13, Gordić sa 11 i Dangubić sa 10, ali je najveći indeks korisnosti uz sebe upisao centar Erik Mika sa učnikom od 9 poena (bez promašaja iz igre, 4/4 za dva), 7 skokova, 4 asistencije i 5 iznuđenih faulova.

ABA liga - Partizan Foto: aba-liga.com/Partizan NIS

Kod gostiju, rekosmo, Blažič je bio napadački najubojitiji, iza njega Murić je dodao 13 poena, Džons 11...

Utakmica je praktično do dva minuta pre kraja bila u egalu, Partizan je u tom momentu tek okrenuo rezultat u svoju korist, a onda konačnim naletom u režiji inspirisanih šutera skršio svaki napor gostiju da se vrate u meč.

Do tada, Cedevita Olimpija je imala dobre momente i vođstvo u najvećem delu drugom poluvremena, dominirali su Blažič i Murić, pogađali Džons i Hopkins, te je razlika, istina uvek minimalna, bila na strani tima Jurice Golemca.

Velika borbenost u reketu i na skoku (čak 15 više uhvaćenih lopti na strani Partizana) je takođe bila tas koji je prevagnuo na stranu Beograđana, iz takvog angažmana i energije koja je bila izražena čitav meč, crno-beli su i napadački uspeli da se izdignu i upišu dosad najvažniju pobedu u regionalnom takmičenju.

Crno-beli su gađali trojke 14/31, gosti 13/34...

TOK MEČA

4/4

38. minut - Možda i ključni trenutak meča: Peri promašuje otvorenu trojku na 76:72, a Dangubić na drugoj strani ubacuje za dva sa udaljenosti za tri poena, ali je nagazio liniju. Ulazi i trojka Gordića koja, utisak je, rešava pitanej pobednika. Gordić, uz Milera Mekintajera i Pejdža junak utakmice.

36. minut - Pejdž pogađa drugu uzastopnu trojku, sjajan je bek Partizana - vraća vođstvo na stranu domaćeg tima!

35. minut - Blažič je podesio nišanske sprave, pogodio je trojku sa skoro osam metara, za vođstvo Cedevite Olimpije 72:68. Bek gostiju nanizao je 23 poena, ima indeks 28. Pejdž uzvraća, ostao je sam na šutu za tri i naravno pogodio.

ABA liga - Partizan Foto: aba-liga.com/Partizan NIS

34. minut - Uzvraćaju gosti posle naleta Partizana, Džons je pogodio za tri, a Blažič fauliran u prodoru i imaće dva bacanja. Oba je iskoristio bek slovenačko-hrvatskog tima, vratio vođstvo na stranu gostiju - 68:69.

32. minut - Ako Partizan odnese večeras pobedu, serija u režiji Nemanje Gordića od 5:0 može biti presudna u ovako tvrdoj utakmici. Poentirao je iskusni plej nakon krađe i zakucavanja, potom pogodio trojku za "beg" na pet razlike - 68:63.

3/4 - 64:64

19. minut - Snajperska predstava Milera-Mekintajera, pogodio je i petu trojku za preokret Partizana!

25. minut - Nezaustavljiv je Blažič, pogodio je iz teške pozicije "dugu dvojku", za vođstvo gostiju 53:48. Bivši bek Zvezde je daleko najbolji igrač meča sa 18 poena. Gosti su u konstantnom vođstvu u nastavku, pogodio je i Hopkins, ali i kodi Miler Mekintajer - njegovu četvrtu trojku! Sve poene dao je van linije 6.75 metara (58:58). Murić je istom merom vratio prednost na stranu Cedevite Olimpije, a Tomas pogađa za 60:61.

ABA liga - Partizan Foto: aba-liga.com/Partizan NIS

21. minut - Nastavlja se trojkaški obračun u "Žeravici", treću trojku pogodio je Miler-Mekintajer, ali je uzvratio Murić istom merom. U narednom napadu i Braun pa gosti idu na 58:53, teraju Šćepanovića da zatraži tajm-aut.

2/4 - 38:40

19. minut - Budi se kodi Miler Mekintajer - dve trojke ubacio je Amerikanac u dva vezana napada! Odgovorili su Blažič i Murić, održavaju goste na bliskom odstojanju - 38:35. Bolji završetak gostiju, udarna rola Jake Blažiča koji je vratio prednost na stranu gostiju pred poluvreme.

18. minut - Na čistu snagu je Janković došao do poena, i do faula, doneo Partizanu 32:28. Gordić na drugoj strani pravi prekršaj, šalje Brauna na liniju penala. Amerikanac pogađa, vraća goste na minus dva poena.

ABA liga - Partizan Foto: aba-liga.com/Partizan NIS

15. minut - Defanzivno ne popuštaju ni jedni ni drugi, sjajan meč je još više dobio na intenzitetu. Partizan vodi 25:22. Gosti se muče u napadu u drugoj četvrtini. Probio je Peri na sjajan način Zagorca, dobio i faul posle poena. Uzvratio je Gordić. Crno-beli ne daju vođstvo.

13. minut - Odličan meč  na Novom Beogradu, dostojan derbija. Na snazi je rezultatska klackalica. Braun je vratio prednost gostima trojkom, ali je ekspresno ona vraćena na stranu Partizana - trojkom Trifunovića.

11. minut - Veličković odgovara na hice Ukića, drugu trojku pogodio je kapiten Partizana, za egal 19:19.

1/4 - 16:19

ABA liga - Partizan Foto: aba-liga.com/

9. minut - Kriza u igri Partizana, pa gosti prave razliku serijom 7:0 uz trojku iskusnog Ukića. Vode gosti 13:8, Šćepanović zove na prvi tajm-aut. Pauza je dala rezultata, Pejdž je pogodio za tri, ali i Peri i Ukić na drugoj strani.

7. minut - Velika borba, odbrane su jači deo oba tima, otud i malo poena dosad, tek 8:8. Hopkins je morao da se dobro oznoji za horog preko Veličkovića.

5. minut - Serija crno-belih 6:0, Tomas je u naletu. Uzvratio je Džons za 6:5. Trojka Amerikanca. Tomas je nastavio seriju, raspoložen je večeras i udarni je adut u napadu. Hopkins je bio polovično precizan sa penala - 8:6.

2. minut - Jaka Blažič je krenuo motivisano, poeni za njega i vođstvo gostiju (0:2). Usledila su tri promašaja Partizana u istom napadu, dve trojke iz ruke Mekinatejra i Tomasa, potom je neprecizan bio i Dangubić, ali se popravio u narednoj akciji - 2:2.

ABA liga, 4. kolo

Subota

Split - Igokea 78:79

Nedelja

Mega - Crvena zvezda 73:76

Budućnost - FMP 77:76

Partizan - Cedevita Olimpija 19.00

Ponedeljak

Primorska - Zadar 18.00

Krka - Cibona 21.00

Odloženo

Borac - Mornar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pixell

    25. oktobar 2020 | 21:58

    Vi ste samo mala bivsa komsinica Evropskog sampiona. NAPRED PARTIZAN!

  • 25. oktobar 2020 | 22:11

    Ganci, sta se javljate. Jedva prodjoste Megu a vi nam nesto pricate

  • 🖤⚪🖤⚪🖤⚪🖤

    25. oktobar 2020 | 22:46

    Bravo, Partizane 🌑⚪🌑⚪🌑⚪🌑⚪🌑⚪🌑. Jedan mutant manje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA