≫ 

Partizan poražen od tima koji je bez treninga 20 dana?! Anđušićeve reči "zvone" u ušima Grobara

Fancuski tim je protekle dve nedelje mislio samo o tome kako da se oslobodi virusa iz svojih redova

  • 7
danilo anđušić Foto: MN Press

Košarkaši Partizana oigrali su najslabiju utakmicu ove sezone pa su otud i glatko poraženi od franucksog Burga u 4. kolu Evrokupa, uz sjajnu partiju bivšeg igrača crno-belih Danila Anđušića.

Crno-beli sada na oba fronta imaju učinak 2-2, situacija nije nimalo povoljna po Vladu Šćepanovića, koga neuspeh sa francuskim timom posebno boli, i njega i navijače, jer je stigao od tima koji jedva da je sastavio po koji trening u poslednjih 20 dana.

Naime, zbog korona virusa koji se uvukao u redove Burga, nekolicina igrača je desetak dana bila van stroja, ostali su trenirali uglavnom individualno, ali su i u takvim okolnostima prikazali daleko bolju igru od indisponiranih crno-belih.

- Osećam se sjajno, moram da čestitam saigračima, bila je ovo paklena utakmica za nas - rekao je odmah posle meča Danilo Anđušić koji je Partizanu isporučio 23 poena.

Otkrio je potom kako je njegov tim funkcionisao u teškim uslovima u protekom periodu zbog korone.

- Posle dve nedelje praktično bez timskog treninga, tek ovde (u Beogradu) smo se skupili. Ušli smo u meč sjajno, sve je počelo od odbrane. Igrali smo sa sjajnom energijom, morali smo da vršimo česte izmene jer su mnogi igrači gotovo bez treninga ušli u utakmicu, ali smo na kraju pokazali karakter, pokazali koliko znamo da igramo košarku. Zaista mi je drago što smo pobedili jer nam ova pobeda znači za dalje. Uvek je dobar osećaj vratiti se u svoj grad, svoje rodno mesto. Zaista sam se osećao sjajno. Jedina loša stvar je što nije bilo navijača, za mene bi to tek bio fantastičan osećaj. Ali, opet, lepo je videti porodicu i prijatelje i sve ljude u klubu za koji sma nekada igrao - zaključio je Anđušić.

luka ašćerić Foto: MN Press

Pomoćni trener francuskog tima Slobodan Savović je detaljnije pričao o pripremi ekipe koja je bila desetkovana za treninge u protekle dve nedelje.

- Posle pobede svi se osećamo odlično, ali zdravlje je za nas najvažnije. Nažalost, povredio nam se Pikok, koleno je u pitanju, ali deluje da nije ozbiljno. Što se samog meča tiče, moram da čestitam igračima. Neverovatno je da smo 20 dana bez zajedničkog treninga, sa samo trojicom igrača koji su radili individualno u tom periodu, pobedili Partizan. Kada smo stigli u Beograd održali smo prvi zajednički trening posle 20 dana. Cilj nam je bio samo da se neko ne povredi teže. Verovali smo da možemo da pobedimo, ali smo iznenadili i sebe. Za to je zaslužan trener Savo Vučević. Nismo uradili ništa posebno u odnosu na neke prethodne utakmice, samo su momci bili 100 posto fizički u meču. Bila je ovo sjajna utakmica i velika pobeda za nas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nix

    29. oktobar 2020 | 12:45

    Partizan je tanak i za Aba ligu ove sezone...

  • mirko

    29. oktobar 2020 | 16:52

    Ovo je dobro zive u Srbiji i pokusavaju tudjmanovci bilo u kosarci ili u fudbalu da Zvezdu ocrne gde god mogu.J...ga vrati se sve kao bumerangs

  • Cc

    29. oktobar 2020 | 11:01

    Pa bili su odmorniji jasno je. Samo polako i mi smo prosle sezone imali 6 poraza pa dosli do plej of-a

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA