Kalinić odličan u porazu Valensije, CSKA "zacelio rane" posle šokantnog poraza od Zvezde

Košarkaši CSKA iz Moskve pobedili su Valensiju u šestom kolu Evrolige kao domaćini sa 84:75

  • 0
Nikola Kalinić Foto: Marko Jovanović

Veoma dobru partiju odigrao je Nikola Kalinić, koji je sa 15 poena bio najbolji u redovima Valensije, ali se protiv raspoloženih Vila Klajburna i Majka Džejmsa nije moglo.

Klajburn je imao 15, Džejms 17 poena, Darun Hilijard je imao 12, Joanes Vojtman 11, a Toko Šengelija deset. Nikola Milutinov je za 25 minuta ubacio samo tri uz osam skokova.

Osim Kalinića, u Valensiji je poenterski dvocifren bio još samo Luj Labejri sa deset poena, dok je Vanja Marinković ubacio sedam. Posle "klackalice" u prvoj četvrtini, CSKA u drugoj dolazi do osetnije prednosti. Trojke su tada vezali Sjemen Antonov i Majk Džejms, da bi Vojtman sa linije penala i Džejms još jednom dvojkom produžio seriju od 11:0 za 28:16.

Valensija je uspela da izjednači na 30:30 i da jednako brzo prospe taj nalet, jer je CSKA trojkom Džejmsa otišao na 42:32, da bi na poluvreme "Armejci" otišli sa plus devet.

U nastavku se Valensija držala tokom treće četvrtine na jednocifrenoj razlici, ali nikako nije mogla da pređe u vođstvo.

CSKA je tokom četvrte deonice ponovo vratio plus deset pogocima Vojtmana na četiri i po minuta pre kraja, a onda i Klajburna pred sam finiš meča posle čega povratka za Valensiju nije bilo.

Tim Dimitrisa Itudisa je tako, posle teškog poraza u produžetku od Crvene zvezde (86:84) uspeo da se vrati na pobednički kolosek.

Moskovljani su se pobedom popeli na sedmo mesto Evrolige sa po tri pobede i poraza, dok je Valensija petoplasirana sa tri pobede i dva poraza.

Da podsetimo, u meču Asvela i Žalgirisa, pobedili su Litvanci sa 83:74, a u četvrtak uveče se još igraju mečevi Makabija i Fenerbahčea, odnosno Real Madrida i Bajerna.

Video: Najbolji trenuci meča košarkaša Partizana i Cedevite Olimpija u odličnom derbiju 4. kola ABA lige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA