≫ 

Partizan počeo da "troši" trenere kao nekad Zvezda: Ko će biti novi "mesija" ?

Crno-beli nikako da pronađu trenera na duže staze

  • 33
Treneri Partizan Foto: МN Press

Odlazak Vlada Šćepanovića sa mesta trenera Partizana nije izazvao tektonske poremećaja na srpskoj basket sceni. Nekako se to i osećalo posle loših rezultata i očiglednog raskola između trenera i igrača.

Veći je problem za Partizan što ne može da nađe trenera koji bi se duže zadržao u klubu, kao što je nekada bio Vujošević ili kao što je u Zvezdi bio Radonjić jer su njihovi kontinuiteti na klupama doneli velike uspehe.

Šćepanović je peti trener crno-belih koji je napustio klub u poslednjih pet godina. Od 2015. i Petra Božića, preko Aleksandra Džikića, Nenada Čanka i Andree Trinkijerija..

Andrea Trinkijeri, Vlado Šćepanović Posle Trinkijerija , šansu je dobio Vlado Šćepanović, ali je nije iskoristio Foto: MN Press

Često menjanje trenera razbija kontinuitet igara tima, ali mora se istaći da srpski tim nije imao sreće zbog pojave korona virusa. Jer ko zna šta bi bilo da se to nije desilo i da su prošle sezone osvojili titulu u ABA ligi i igrali Evroligu. Verovatno bi Trinkijeri ostao trener. Ovako, nastavlja se pokušaj da se pronađe valjan stručnjak.

Sve ovo podseća na Crvenu zvezdu koja je za 15 godina promenila 27 trenera. Od 1996 do 2011 kroz klub je defilovalo mnogo stručnjaka koji su se zadržavali od 28 dana što je apsolutni rekord (Momir Milatović) do godinu i po pa i dve.

Od 2011. Zvezda je mnogo razumnije menjala trenere, pa je promenila samo sedmoricu za skoro 10 godina, s tim da su dvojica sami otišli zbog raznih okolnosti ( Vukoičić zbog zdravstvenog stanja, a Tomić je sam podneo ostavku)

Dovođenjem Saše Obradovića, cilj Zvezde je da ponovo ima kontinuitet u radu trenera.

Međutim, Partizan nikako da se vrati na taj kontinuitet. Probalo se sa Trinkijerijem, ali je korona pokvarila sve. Sada se čeka odluka ko će biti novi trener , a mediji masovno pominju Sašu Filipovskog, slovenca makedonskog porekla.

Ali, pitanje je može li on biti taj džoker kluba na duže staze. Slobodan je i Željko Obradović, ali je pitanje da li bi se on prihvatio posla sada kada je najavio pauzu jedne sezone.

Video: Trinkijeri emotivno objasnio zašto je preuzeo Partizan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...vise se ne moze,zasto sada jao p.... kukate???

    30. oktobar 2020 | 22:28

    Sve se vraca, sve se placa grobari !!!

  • VALJAK

    30. oktobar 2020 | 22:59

    KAKVI BRE TRENERI ! SAMO ANDREA JE DOSTOJAN PARTIZANU. BOZIC DZIKIC CANAK FILIPOVSKI NEMAJU KAPACITET DA VODE NAS PARTIZAN. SADA SAMO ZELJKO ! P. S. DUDA KAO SAVETNIK U KLUBU AKO HOCEMO REZULTATE. DOSTA SA AMATERIMA ! BUDIMO OZBILJNI

  • Dare

    30. oktobar 2020 | 22:52

    Ako bi angazovali Zoca odgovorno tvrdim da bi mala ostala bez svega sto je i njima jasno pa uporno u sirokom luku na anketi klikcu na bilo koje ime sem njegovog. Jos im nije dao detaljan odgovor ko je veci Srbin 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA