≫ 

Mega ima "zver" od igrača, ABA nema boljeg ove sezone: Petrušev odigrao meč sezone u Baru!

Gosti su, uprkos MVP partiji krilnog igrača, poraženi od favorizovanih Barana

  • 1
KK Mornar - KK Mega Foto: aba-liga.com/Mornar/Media Pro

Više nema dileme, ako je uopšte i bilo - Filip Petrušev (20) polako izrasta u novu zvezdu srpske košarke!

Centar Mege je odigrao partiju sezone u ABA ligi, zatrpao je koš Mornara sa 29 poena, 14 je već imao u prvoj četvrtini (za 7 minuta), ali ni njegova vrhunska igra nije bila dovoljna da tim Vlade Jovanovića iznenadi Barane u hali "Topolica".

Domaći tim je slavio rezultatom 80:73, a prevagu su, kao i do sada, doneli Amerikanci u redovima ekipe Mihajla pavićevića, Gebrijel sa 24, Vajthed sa 17, Pulen sa 12 poena.

Petrušev je najbolju napadačku podršku imao u Simonoviću, ovaj je imao 20 poena, ali su ostali podbacili ovog puta. Nije bilo još pucački raspoloženih protagonosta u redovima gostiju, za razliku od rivala koji je imao daleko više napadačkih rešenja.

Moguće je da prisustvujemo rađanju novog "bisera" srpske košarke, jer Petrušev iz kola u kolo igra "kao mator" iako su mu tek 20 godina. Dominirao je protiv svojih čuvara, bio je sjajan u šutu za dva (13/18), pogodio je i jednu trojku iz tri pokušaja, imao pet skokova, sakupio indeks 28!

Nije košarkaška publika dugo imala priliku da gleda ovakvu dominaciju jednog igrača, i ovakve brojke. Poslednji igrač koji je radio ovakvestvari bio je Nikola Jokić.

Podsetimo, Petrušev je ovog leta pojačao Megu sa Univerziteta Gonzaga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    31. oktobar 2020 | 22:59

    Ovakav centar treba Zvezdi a ne ono drvo Kuzmic. Samo što ode ovaj klinja u NBA sledeće godine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA