≫ 

Hrvati uzalud žele da nam otmu čudo od deteta: Naši aduti su Filip Živojinović, Teo...

Hrvati se i dalje nadaju da bi biser Reala mogao da obuče "kockasti dres", ali je utisak da su bitku odavno izgubili

  • 25
Mario Nakić, Filip Živojinović Foto: Instagram.com/mario7nakic/

Ponovo je pokrenuto pitanje za koga će igrati Mario Nakić, biser Real Madrida i jedan od najvećih talenata u Evropi. Za njegov dres bore se Srbija, gde je rođen i odakle mu je majka, Španija, gde dugo godina igra za Real, koja je tako u prošlosti dobila "potpis" Nikole Mirotića, a takođe ga želi i Hrvatska, odakle mu je otac, proslavljeni košarkaš Ivo Nakić.

Hrvatski mediji oduševljeno su preneli vest da je Nakić imao pravu NBA eksploziju na meču za Ostende, gde ga je Real poslao na "kaljenje". Ubacio je 25 poena uz 80 odsto šuta iz igre, devet skokova i dve asistencije, a reči Džonatana Dživonija, koji je zadužen za praćenje evropskih talenata za NBA draft, bile su melem za njihoe uši i nadanja da će Nakić zaigrati za Hrvatsku, jer ga je on nazavao Hrvatom.

Ipak, iako se u komšiluku nadaju da bi mogli da otmu Srbiji jednog od najvećih bisera evropske košarke, utisak je da su tu bitku odavno izgubili.

Glavni adut je svakako Mariova porodica, posebno majka Zorica Nakić, bivša žena Bobe Živojinovića, kao i njegov stariji brat, Filip Živojinović, za koga je posebno vezan.

 
 
 
View this post on Instagram
Porodica ❤A post shared by Aleksandra Živojinovic 🦋 (@aleksandrazivojinoviccc) on

Nakić na svom Instagramu godinama unazad objavljuje fotografije srpskih reprezentativaca, pa su tako njegov instagram tokom Mundobasketa 2014. preplavile fotografije Nikole Kalinića, Bogdana Bogdanovića i Miroslava Raduljice i slavlje zbog plasmana u finale.

 
 
 
View this post on Instagram
Ma zakucaj ga bre! 💪👊#kalinic#srbija#idemo#daljeA post shared by Mario Nakic (@mario7nakic) on

 
 
 
View this post on Instagram
Majstor! #BOGdanA post shared by Mario Nakic (@mario7nakic) on

 
 
 
View this post on Instagram
Laganooo sineee u finale !A post shared by Mario Nakic (@mario7nakic) on

Tu su takođe i fotografije Novaka Đokovića kada slavi njegove uspehe, fotka sa Sašom Đorđevićem u momentu dok je bio selektor Srbije i kada se prvi put poteglo pitanje za koga će igrati talentovani Nakić.

 
 
 
View this post on Instagram
😃🏀A post shared by Mario Nakic (@mario7nakic) on

 
 
 
View this post on Instagram
! #noleA post shared by Mario Nakic (@mario7nakic) on

Ipak, glavni adut Srbije je sama porodica mladog košarkaša. Sam Nakić je odrastao u Zemunu, rođeni je Beograđanin i vezan je za svoj grad i porodicu. Njegova majka je Zorica Nakić, bivša supruga našeg legendarnog tenisera Slobodana Bobe Živojinovića, sa kojim ima sina Filipa Živojinovića.

Pored majke, Mario je posebno vezan za svog starijeg brata, o čemu svedoče i njegove objave na društvenim mrežama. Tu su mnoge njihove dirljive fotografije, kako ga Filip šiša, a kasnije i uvodi u svet odraslih zajedničkim izlascima i večerama gde su oni sami, ali i u društvu Filipove supruge Aleksandre Prijović.

I kapiten srpske reprezentacije Miloš Teodosić je veliki adut, jer je upravo i fotografije s njim Mario često objavljivao. Teodosić je u kumovskoj vezi sa Filipom Živojinovićem, pa i Mario ima blizak kontakt sa njim, koji mu je i košarkaški idol.

Sve to možete pogledati u galeriji, posle koje je jasno zašto Hrvati nemaju gotovo nikakve šanse da se nadaju da će Mario zaigrati za njih.

Video: Nakićeva majka na nastupu Aleksandre Prijović, nije skidala pogled sa nje

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ua

    10. novembar 2020 | 15:32

    Kakve je sinove rodila ova Nakicka, svaka cast! Jos se i vrhunski slazu i vole, to je to!

  • Pp

    10. novembar 2020 | 16:28

    Ono si što izabereš da budeš. Dončić je izabrao da bude Slovenac, Nakić da bude Srbin.

  • Гаги

    10. novembar 2020 | 16:27

    Тако су и Дражен и Александар (Аца трица) хрвати...родила их мајка Бисерка (хрватица) ко пита оца Јована (Јолета) ....Тако вам је то у ХР.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA