Bivšem kapitenu košarkaša Zvezde amputirana noga: Igrao s tumorom, osvojio titulu pa ostao invalid

Životna drama nekada jednog od najvećih košarkaških talenata

  • 9

Ivan Ćorović, bivši košarkaš Crvene zvezde, trebalo je da bude sledeća velika stvar na ovim prostorima, ali je tome na put stao tumor na kolenu sa kojim je igrao osam meseci i osvojio juniorski šampionat misleći da je hematom.

Nekadašnjem kapitenu mlađih kategorija crveno-belih otkriven je tumor zbog kojeg je morala da mu bude ampturiana noga, a sada se prisetio svega što mu se dešavalo u najbolnijem periodu u životu.

Ćorović je za crnogorsku televiziju "Vijesti" govorio o bolesti koja mu je prekinula košarkašku karijeru.

- Bio sam momak za primer, dobro mi je išla i škola, najviše sam trenirao i dogurao sam čak do kapitena juniorskog tima Zvezde - počeo je priču Ćorović koji je bio kapiten sadašnjim reprezentativcima Srbije Boriši Simaniću, Aleksi Radanovu, Stefanu Đorđeviću...

Međutim, umesto na terenu, počela je njegova borba za život.

- Govorili su da je hematom, nije moglo da se utvrdi. Najveći problem je bio što sam ja igrao sa tim osam meseci. Osvojio juniorsko prvenstvo Srbije i kad je trebalo da počnu pripreme za novu sezonu, za neki moj možda da kažem i bum, otkrio sam problem koji me je pratio i počela je borba za život. U tom trenutku sam se borio za život i nisam mogao da patim za košarkom, ali sigurno da mi se ponekad igra i voleo bih, ali život ima dosta epizoda, u nekoj od njih ću i ja biti uspešniji.

Tumor je najpre lečio hemoterapijama, da bi usledile dve operacije, a na kraju je noga morala da bude amputirana iz kuka.

Ćorović u Crnog Gori nije ostvario invalidninu jer se komisija pozvala na to što nije imao metastaze, a košarkaš nije želeo da se dublje upliće u celu priču.

Video: Ovako je Vrabac poleteo i zakucao protiv Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hajduk

    14. novembar 2020 | 19:41

    Ima i drugih stvari osim košarke . Puno srice i zdravlja.

  • Cg.

    14. novembar 2020 | 21:30

    Ziv ti bio svoim roditeljima , a zivot je tu bas pred tobom . SRECNOO !

  • Majo

    14. novembar 2020 | 21:42

    Zvezda da zaposli decka dozivotno da brine o njemu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA