≫ 

Ko je "pojeo" dečka, koji je sa 17 godina u dresu Zvezde, razbio igrače Reala usred Madrida?

Boriša Simanić je pre šest godina pokazao svoj potencijal protiv "kraljevskog kluba", ali je posle nestao

  • 24
Džok Lendejl, Boriša Simanić Foto: Marko Jovanović

Košakaši Crvene zvezde poraženi su od Reala u petak u meču 73:67 iako su imali tokom meča pristojnu prednost. Ipak, nisu uspeli da na kraju pariraju sjajnoj odbrani Reala i doživeli su poraz.

Međutim, ova utakmica mnoge je podsetila na meč od pre 6 godina u Madridu, kada je 23. oktobra 2015 Zvezda razbijena od Reala ubedljivo 98:71, ali je jedan golobradi mladić pokazao potencijal.

Bio je to Boriša Simanić koji je tada imao 17 godina i bio mu je to debi u Evroligi. Za 28 minuta na terenu ubacio je 10 poena uz 4 skoka ( 83-3 za dva i 2-4 za tri poena) i u potpunosti nadigrao visoke igrače Reala Noćionija, Rejesa, Maćijulisa.

Uz njega se istakao i Marko Gudurić tada 20 godišnjak sa 9 poena.

Očekivalo se da je nova nada Zvezde rođena da su pred njim blistavi dani baš kao i ispred Luke Dončića koji je tada igrao za real i imao 16 godina, a za 18 minuta je ubacio 3 poena.

Međutim, nešto nije išlo onako kako je trebalo. Šest godina kasnije Simanić je "nestao" sa košarkaške mape, a Luka Dončić je najbolji ruki NBA pretprošle sezone plus vlasnik nekoliko rekorda uključujući i tripl dabl učinke.

Video: Simanić zadovoljan kako je pokazao zube najboljem krilu Evrope Nikoli Mirotiću

Šta se desilo sa Borišom Simanićem? To je teško reći, a verovatno i on sam razmišlja šta je to što je pošlo naopako. Ima tek 22 godine, i umest da sad pruža najbolje partije i da kreće uspon, njega nema ni u prvom timu Zvezde.

Visina 210 cm odličan šut, brzina, pokretljivost vanserijska da je bio projektovan da bude novi Toni Kukoč. Ali...

Nije sve u preispozicijama ima nešto i u mentalnom stavu, radnoj etici i veri u sebe.  Simanić je ove sezone bio u timu na prva tri meča Evrolige. Na dva nije igrao, na jednom je igrao 1, 44 minuta. U Aba ligi je zabeležio takođe tri mečau prva četiri kol. Čak je i na startu u Zagrebu protiv Cibone odigrao 17 minuta i dao 9 poena. Poslednji meč bio je protiv Mege 25. oktobra.

Baš tada u oktobru je stigla poslednja informacija o njemu, a to je da će izaći na draft jer je automatski prijavljen zbog izlaznih godina (22).  Osim toga Zvezda na pozicijama krila i krilnog centra ima mnogo igrača Dorbić, Davidovac, Jagodić Kuridža, Duop Rit i Džoni O Brajant, pa je jasno da je teško naći prostora i za Simanića.

Moguće je da je Simanić kao Deni Adija odlučio u dogovoru sa klubom da ne igra u narednom periodu već da se sprema za NBA draf iako je virtuealan. Klubovi imaju priliku da vide igrače preko video linka, pa da bude spreman ako ga neka ekipa izabere na draftu 2020. koji će biti 18. novembra.

Sve u svemu prava je šteta za ovog mladog momka da nije uspeo da se od te zimske večeri 2015. pa nadalje, ozbiljno nametne u Zvezdi.

Video: Boriša Simanić: Mnogo znači kad ti trener veruje i pusti te da igraš

(Telegaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    15. novembar 2020 | 14:37

    Neće ga jer nemaju tal!Da ga je uzeo Raznativić već bi bio u Americi.Sto se tiče nase kosarke u slobodnom je padu i samo sto nije tresnula o zemlju i razbila se poput srpskog fudbala.Radije ce neko od nasih eksperata da kupi Amerikanca koji je već u godinama koji hvata zadnji voz da uzme neku kintu u Evropi i u tom mešetarenju naprave neku kombinaciju nego da razvijaju domaće potencijale poput ovog decka.Desava se da u trenutku gledamo domaću košarku sa 10 crnaca na terenu!?Nemam ništa protiv jednog ili dvojice po klubu ali ovo?Propast domaće kosarke u najavi...

  • Cc

    15. novembar 2020 | 14:01

    Pa kako da pokaze kad ni 1 trener ne voli mlade igrace. Niko ni Radanova ni Simanica nece bar u Aba ligi da proba. Cim dobija minute on daje trojke.

  • 111

    15. novembar 2020 | 14:14

    Vrlo prosto i jednostavno,igraju stranci,a nasi igraci dobijaju na kasicicu i ako tada ne iskoristi,odmah klupa...pogledajte samo prvu petorku zvezde

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA