≫ 

Milica se pokajala zbog rasističkog tvita: Nije dobro sklopljen, suština je da za Srbiju igraju Srbi

Srpska košarkašica Milica Dabović kaže da nije nameravala da uvredi Ivon Anderson, Amerikanku koja igra za našu reprezentaciju

  • 43
Milica Dabović, Marina Maljković, Ivon Anderson Foto: MN Press, fiba.basketbal

Dabović je nedavno objavila sporan tvit koji je imao rasistički prizvuk zbog toga što je u njemu spomenuta boja kože tamnopute Amerikanke, a Milica kaže joj to nije bila namera.

Suština je, po njenim rečima, da u nacionalnom timu treba da igraju igračice iz Srbije, a Dabović je uverena da nije jedina koja tako misli.

- Ana je povređena, ona nije bila u reprezentaciji, došla je ovde da odradi svoje terapije i nisu se videle uopšte. Možda joj je neko rekao, ali ne verujem da devojka treba da se oseti povređenom... Mi smo sportisti, nisam uopšte pomislila da će to izazvati takav haos i da će da me proglase rasistom. Meni je to jedino žao što narod traži dlaku u jajetu, a meni nije to bila namera - rekla je Milica Dabović u Jutarnjem programu televizije Prva.

Kaje se zbog svog tvita, a smatra i da Ivon ne treba da se oseti uvređenom, dok samo pitanje igranja za nacionalni tim ocenjuje kao kompleksno.

- Teška je to tema, o kojoj pišem u svojoj knjizi. Nas niko ništa nije pitao. Imamo i centre na njenoj poziciji koji nisu pozvani, a mogli su da igraju. Kad imaš talenata toliko, od Mandićke, Tamare Radočaj i nisu tu, mene to boli. Ne radi se na toj deci. Mi smo osvojili medalju posle 25 godina, bila sam vođa te ekipe, ali gde je tu košarka? Propala je - tvrdi Dabović.

Dabović je ponovila da nije saglasna sa izborima Marine Maljković, selektorke i istakla je da je nju (Milicu) lično koštala sopstvena impulsivnost u mnogim situacijama.

- Trudim se da to malo promenim, ali kad srce reaguje brže nego pamet, teško je. Narod je takav da... Ja ga volim, nisam protiv naroda i ne kažem da je moj tvit bio savršen i dobro uklopljen, ali suština je zašto dovoditi strance? To nije samo moj stav. Znate dobro da su i Teodosić i mnogi momci, sportisti koji su mi se obratili, isto protiv toga. Imali smo uspeh sa Danijel Pejdž, ali zašto ne dati šansu našoj deci? Ko će bolje ginuti za svoj grb nego tvoj čovek. Možda se ne slažem sa nečijim stavovima. Jeste me to skupo koštalo, ne samo tada - objasnila je.

Otkrila je i da će se deo spomenute knjige baviti njenom košarkaškom karijerom, ali i ličnošću, te da će, kada knjiga izađe, ljudi steći bolji uvid u to zašto je tako impulsivna i hitra u reakcijama.

- Nisam znala koliko može da bude problematičan taj tvit. Ne bih ga ponovila, Bože mi pomozi, pa nisam ni ja luda. Jesam malo, ali ne toliko - kroz smeh kaže Milica.

Video: Srpske košarkašice slavile plasman na Eurobasket uz poznati narodnjački hit

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ANTIROM

    16. novembar 2020 | 11:46

    OVA AMERIKANKA JE IZMISLILA KOSARKU ZA TEBE

  • Miki

    16. novembar 2020 | 11:55

    Tebe boli što ti Marina dala pedalu iz reprezentacije a ne to što je plej stranac. Koliko se sećam nije ti smetalo da igraš sa Danijel Pejdž u toj istoj reprezentaciji.

  • M-78

    16. novembar 2020 | 11:54

    Rekla bih da namerno trazis paznju.....ne valja ti to Milice....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA