Bruklin trejdovao Musu, Bosanca čeka duplo veća plata u novom klubu

Detroit započeo veliku rekonstrukciju igračkog kadra

  • 2
Džanan Musa Foto: Tanjug/AP

Novi generalni menadžer Detroit Pistonsa Troj Viver počeo je sa velikom transformacijom ekipe za narednu sezonu, a prvi potez je dovođenje jednog talentovanog košarkaša sa ovih prostora.

Zato je Detorit ovog ponedeljka ugovorio trejd sa Bruklinom po kojem će bek Brus Braun preći u Netse, dok će se u suprotnom smeru preseliti bosanski reprezentativac Džanan Musa (21).

Pride, Pistonsi će imati i pravo drugog pika na draftu 2021. godine.

Ovu informaicju objavio je prvi Adrijan Vojnarovski sa ESPN-a, a posao će biti ozvaničen tokom večeri kada se ukine moratorijum na trejdove u NBA ligi koji traje.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Adrian Wojnarowski (@wojespn)

Ovaj trejd između Bruklina i Detroita trebalo bi da bude samo deo rekonstrukcije rostera uoči drafta koji je zakazan za sredu, kao i anagažovanje slobodnih agenata koje kreće u petak.

Musa, 29. pik iz 2018. godine, prošle sezone je u proseku postizao 4,8 poena i beležio 2,2 skoka na 40 utakmica, koliko je odigrao. To je napredak u odnosu na prethodnu sezonu kada je ubacivao 2,1 poen po meču.

Zanimljivo je i da će Detorit skuplje plaćati Musu (2 miliona dolara godišnje) umesto Braunovih 1,7 miliona, koliko je zagarantovano, a u sezoni 2021/22. predviđeno je da nekadašnjem košarkašu Cedevite plata poraste na 3,6 miliona američkih novčanica.

Video: Srpske košarkašice slavile plasman na Eurobasket uz poznati narodnjački hit

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA