Upropastio Jokiću sezonu, pa napustio Denver: Detroit "oteo" i jednog važnog igrača Nagetsa!

Mejson Plamli, rezervni centar Denver Nagetsa iz prethodnih sezona potpisao je ugovor sa Detroit Pistonsima

  • 1
Denver Nagets vs Juta Džez Foto:Ap/Tanjug

Plamli je dogovorio trogodišnji ugovor vredan 25 miliona dolara, što je potvrdio i njegov agent Mark Bartelstajn. Mejson je tokom prošle sezone u Denveru imao 7,2 poena i 5,2 skoka kao podrška Nikoli Jokiću.

Momak, za koga važi da igra atletsku i čvrstu odbranu, zabrljao je u najvažnijem trenutku sezone i ključnom posedu protivnika, kada je kao pogubljen dopustio Entoniju Dejvisu šut i pogodak za pobedu sa zvukom sirene u finalu Zapada protiv Los Anđeles Lejkersa.

Lejkersi su tada, u drugoj utakmici finala zapadne konferencije, poveli sa 2:0 posle čega Denver Nagetsima nije bilo povratka u seriju.

Plamli je, mimo toga, solidan dodavač sa unutrašnjih pozicija, ima čvrstinu da drži reket, ali mu je šut slaba strana, pa mu je distanca nedokučiva nepoznanica, a slobodna bacanja krajnje nepouzdana.

Detroit se tu nije zaustavio već na početku prelaznog roka za trgovinu slobodnim agentima, pa je od Denvera pokupio i veoma dobrog Džeramija Grenta.

Krilni centar je svojom energijom često menjao ritam igre Nagetsa, što je podupirao dobrim odbrambenim rolama na igračima sa više različitih pozicija.

Kada se stavi u stranu povremeno srljanje i forsiranje u napadu, Grent je bio prilično koristan za Nagetse koji su u njemu izgubili kvalitetnog igrača.

Međutim, imajući u vidu da su Pistonsi ponudili trogodišnji ugovor vredan 60 miliona dolara, jasno je da su Denveru bile sužene mogućnosti da se tome suprotstavi.

Uz njega je Detroit potpisao i Džalila Okafora, nekadašnjeg visokog pika sa NBA drafta i potencijala Filadelfija Seventisiksersa, tako da bi Pistonsi trebalo da imaju jednu od zanimljivijih unutrašnjih linija naredne sezone.

Novi okršaj Murinja i Gvardiole večeras (18.30) u Londonu, gde Totenhem dočekuje Mančester Siti. Domaćin je u mnogo boljoj formi, drugi je na tabeli, ali Siti je ipak Siti, pa je kvota na keca 3,90, na dvojku 1,92, a na iks 3,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Totenhem - Mančester Siti.

Video: King Džejms doneo prsten u Los Anđeles, Lejkersi su šampioni NBA: Pogledajte slavlje nakon pobede

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA