≫ 

Crnogorski Klej Tompson strpao Ciboni 4 trojke za 2 minuta: Budućnost ubedljiva, slavila i Cedevita

"Zapalila mu se ruka"

  • 2
Foto: ABA liga / Budućnost VOLI

Košarkaš Budućnosti Fedor Žugić uradio je nešto što mnogi iskusniji i poznatiji igrači u ABA ligi mogu samo da zamišljaju.

Bek Budućnosti je za dva minuta strpao Ciboni četiri trojke i upisao 12 poena, a Podgoričani su pobedili Zagrepčane 87:68.

.@KKBuducnostVOLI 17-year-old hot prospect Fedor Žugić makes 4 three-pointers in 2 minutes! 👌🔥#ABALiga pic.twitter.com/FfzzAGISUL

Žugić je pobrojane trojke dao iz onih situacija koje Amerikanci zovu "catch and shoot" (uhvati i šutiraj).

Sedamnaestogodišnji Kotoranin je poentirao u finišu prvog poluvremena kada je Budućnost već stvorila pozamašnu prednost u odnosu na Cibonu, ali ju je tada samo produbila.

Ovakva hladnokrvnost mladog Crnogorca podseća pomalo na mnogo afirmisanijeg i boljeg Kleja Tompsona, koji nije poznat kao vrstan kreator, ali mu je "praćka" bez premca.

Žugić je početka četvrte četvrtine na svom kontu već imao 20 poena (6/7 trojke, 1/2 za dva) i ostao je najefikasniji u svom timu, a do ove utakmice je u prethodne četiri ukupno imao svega devet poena.

Foto: ABA liga / Budućnost VOLI

Da podsetimo, on je još ranije postao najmlađi koji je debitovao u Evroligi sa samo 15 godina i 157 dana. To se desilo u meču sa Žalgirisom, februara prošle godine.

Inače, u meču protiv Cibone je Žugića najbolje pratio Kobs koji je ubacio 16 poena uz šest skokova i pet asistencija, dok je u Ciboni prednjačio Filip Bundović sa 18 poena.

Nešto kasnije, pobedu je ostvarila i Cedevita Olimpija koja je posle produžetka bila bolja od Igokee rezultatom 103:92.

Peri je sa 27 poena bio najefikasniji, a pratio ga je Jaka Blažič sa 22 poena.  S druge strane, Voler je ubacio 17.

Video: Filipovski debitovao pobedom na klupi Partizana, pao Zadar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA