≫ 

Partizan podsetio na UPPR i provokativno najavio derbi sa Zvezdom: "Posle 4 godine netakmičenja..."

Ovo se neće svideti zvezdašima

  • 39
Uroš Trifunović, Novica Veličković Foto: Marko Jovanović

Košarkaški klubovi Partizana i Crvene zvezde igraju u ponedeljak od 21 sat "večiti derbi" u osmom kolu ABA lige u hali "Ranko Žeravica".

Partizan će biti domaćin, pa su crno-beli napravili i najavu i analizu meča pričom o šansama ekipa, trenutnim sastavima, ali će uvod u taj meč "ubosti" prst u oko navijača Zvezde.

Naziv video snimka "ko je Crvena zvezda", a u njemu se ukratko sumira njen istorijat i "zaobilazi" period od 2011. do 2015. godine.

- Pod sloganom "ako je Zvezda, neka bude crvena", u martu 1945, svega nekoliko meseci posle oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, osnovana je Crvena zvezda. Zlatne godine kluba obeležilo je deset uzastopnih titula na njegovom samom početku kada se košarka još igrala na otvorenim terenima - počinje se najava.

Posle taksativnog navođenja osvajanja Kupa pobednika kupova kao najvećeg klupskog uspeha 1974, ali i broja titula u Jugoslaviji, iz Partizanove televizije opisuju novija vremena i dotiču se perioda UPPR-a i reorganizacije Zvezde i njenih dugova.

Upravo zbog ovog perioda mnogi navijači Partizana spočitavaju crveno-belima kontinuitet uspeha iz druge decenije ovog veka, često ih sjedinjujući sa FMP Železnikom.

- Nakon četiri godine netakmičenja od 2011. do 2015. klub beleži novi značajan uspon. Četiri puta su bili prvaci Srbije i tri puta prvaci ABA lige. U trenutku prekida prethodne sezone zbog pandemije korona virusa, Crvena zvezda je bila treća u ABA ligi i 14. u Evroligi - kaže Partizanov narator u najavi meča.

Tokom samog razgovora Partizanov spiker Vladan Tegeltija i njegov sagovornik Milenko Janjić konstatuju da je Zvezda tim sastavljan kao konkurentan za Top 8 Evrolige.

Kao ključna tačka zaustavljanja tog tima je napadačko zaustavljanje Džordana Lojda, koga bi mogao da čuva Nemanja Dangubić.

Janjić kaže da Zvezda ima fleksibilnost, a Tegeltija da će Partizanu izvesno faliti Ognjen Jaramaz, a verovatno i Markus Pejdž i Erik Mika.

Večiti derbi večeras od 21.00 u ABA ligi - posle dve  velike pobede u Evrokupu (Uniks i Huventud), Partizan čeka Zvezdu, a s obzirom na mnogo boilji start sezone, crveno-beli su veliki favoriti. Tako je kvota na pobedu Partizana čak 3,50, a na Zvezdu 1,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Zvezda.

Video: Ovi sportisti su ludo zaljubljeni u cice sa estrade

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zis

    23. novembar 2020 | 08:39

    Da li je neko od vas upoznao normalnog navijaca Partizana .

  • Ja

    23. novembar 2020 | 08:33

    Da li je to pametni tegi smislio emisiju?!?!

  • Nebojsa.Bg

    23. novembar 2020 | 08:24

    I posle su zvezdasi ostrasceni? Posle zvezdasi seju mrznju izmedju 2 kluba?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA