Gasol u Lejkersima! Pau je pre 10 godina osvojio prsten sa Kobijem, Mark će sada probati s Lebronom

Ništa od priče sa Voriorsima, Mark hoće novi prsten po svaku cenu

  • 1
Kosarka USA Spanija Foto: Guliver/

A u zlatno-ljubičastom dresu će ga možda i najlakše dobiti. Španski košarkaš Mark Gasol biće novi igrač NBA šampiona Los Anđeles Lejkersa.

Kako prenose američki mediji, mlađi brat Gasol sa Lejkersima je dogovorio dvogodišnju saradnju, nakon što mu je istekao ugovor sa Torontom.

Gasol je 2019. godine osvojio prsten sa Reptorsima, više od 10 sezona je proveo u Memfisu, a u minuloj imao je prosek od 7,5 koševa i 6,3 skokova.

Mark će se tako priključiti franšizi u kojoj je njegov brat Pau Gasol nastupao od 2008. do 2014. godine i gde je dva puta bio šampion - 2009. i 2010. godine.

Gasol je četvrto pojačanje za šampione najjače košarkaške lige na svetu, pošto su u tim ranije stigli Denis Šruder, Vesli Metjuz i Montrezl Harel.

Inače, za Marka su se interesovali Golden Stejt Voriorsi, dok je Toronto hteo da on ostane u Kanadi. U sučeljavanju interesovanja šampiona iz 2018. i šampiona iz 2019, pobedio je onaj iz ove godine.

Gasol će sa Lejkersima probati da odbrani titulu osvojenu pre mesec i po dana, kada su "Jezerdžije" pobedile Majami Hit u šest utakmica NBA finala, do kog su stigle prilično glatko.

Video: Džordan, pa sad i on: Lebron Džejms popušio tompus na konferenciji za medije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Huan

    23. novembar 2020 | 16:37

    Pa Lakersi daleko jaci ove sezone. Ne mislim zbog ove vesti nego uopste

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA