≫ 

Zvezda trojkama dobila derbi protiv Partizana, crno-beli promašili šut za pobedu

Miler-Mekintajer mogao da izraste u junaka meča, ali lopta posle njegovog šuta nije ušla kroz obruč

Video: Dramatičan kraj derbija: Pogledajte Partizanov šut za pobedu protiv Zvezde i promašaj Mekintajera

Crvena zvezda je pobednik prvog ovosezonskog košarkaškog derbija, pošto su u okviru 8. kola ABA lige, posle velike drame, bili bolji od Partizana u gostima rezultatom 86:85 (22:19, 28:21, 24:25, 12:20)!

Utakmica je rešena u poslednjim sekundama, iako su crveno-beli sredinom poslednje četvrtine imali dvocifrenu prednost. Međutim, crno-beli su serijom 6:0 u finišu stigli samo do -2 (82:84) na 90 sekundi do kraja.

Zvezda je imala ponovljen napad posle faula Godrića iz kog je O'Brajant iskoristio asistenciju Lojda (82:86), da bi potom Volden na 36 sekundi do kraja napravio faul u napadu. Iz tog napada Zagorac je pogodio tešku trojku na 30 sekundi do kraja (85:86). Ipak, crno-beli su promašili šut za pobedu preko Milera-Mekintajera. Prethodno je Ročestibio neprecizan za tri poena i dozvolio je crno-belima poslednjih sedam sekundi na meču.

Ključni detalj meča svakako su trojke koje je Zvezda "sipala" sve do te završnice. Ubacili su ukupno 15 nasuprot Partizanovih pet, a vredi pomenuti i to da su celo drugo poluvreme igrali bez povređenog Lengstona Hola.

Najefikasniji u redovima Zvezde bili su Džordan Lojd sa 18 i Kori Volden sa 16 poena, dok su Rašon Tomas i Kodi Miler-Mekintajer ubacili 19 i 15 za Partizan.

U Zvezdi je iskočio i Marko Jagodić-Kuridža koji je meč završio sa 10 poena, O'Brajant je imao devet poena i osam skokova, Ročesti osam, Teri sedam poena i devet skokova, a toliko je ubacio i Davidovac.

Kod Partizana su dvocifreni još bili Mozli sa 13 i Zagorac sa 12 poena, Gordić je ubacio devet, a Dangubić osam poena. Podbacio je Pejdž koji je zabeležio samo šest poena.

KK Partizan - KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Zvezda je odlično otvorila utakmicu, jer je već na polovini prve deonice imala dvocifrenu prednost. Najviše zahvaljujući šutu za tri poena, pošro su Jagodić-Kuridža, O' Brajant i Branko Lazić (dva puta) doneli crveno-belima vođstvo od 16:5.

Zvezda je na ulasku u 9. minut imala i 22:11, nakon što su i Ročesti i Volden pogađali van linije 6.75, da bis e Partizan u potpunosti vratio u igru zahvaljujući seriji 8:0. Sve je pokrenuo Gordić prvom trojkom za crno-bele, a vredi pomenuti da je domaći tim dominirao u ofanzivnom skoku.

Upravo je taj ofanzivni skok držao Partizan u igri, jer je šut za tri poena bio katastrofalan, Međutim, Mozli i Tomas su gospodarili pod kođšem Zvezde i crno-beli su u 13. minutu imali 29:26. Zatim i 33:30, da bi nedugo zatim na semaforu stajalo 33:33 nakon pet vezanih poena Hola.

KK Partizan - KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Hol je bio poprilično raspoložen za igru i asistencije. Upisao ih je pet u prvom poluvremenu, ali je u 17. minutu iznesen sa terena zbog povrede prepone. Završio je na parketu posle jednog duela i nije mogao sam da izađe.

Zvezda je u smiraj druge deonice imala problema sa ličnim greškama visokih igrača. I Teri i Rit i O'Brajant su imali po tri, dok je Dangubić u redovima Partizana zabeležio svoju četvrtu.

Upravo je veliki broj slobodnih bacanja obeležio tu drugu deonicu, a vredi pomenuti da je Partizan za 20 minuta sa linije penala šutirao 17:23, a Zvezda samo 5:7.

Partizan Nis, Crvena zvezda Foto: aba-liga.com

Posle poena Milera-Mekintajera sa penala za 40:44, Zvezda je krenula u svoj poslednji napad. Razlika na satu je bila negde tri ili četiri sekunde, a Ročesti je pogodio svoju drugu trojku na meču.

Crno-beli su brzo izveli loptu, Volden je potom istu ukrao i uz zvuk sirene ubacio drugu trojku gostujućeg tima za samo osam sekundi i tako je Zvezda na poluvremenu imala dvocifrenu prednost.

Partizan je na početku treće deonice pogodio dve trojke preko Dangubiča i Tomasa, i to nakon što je Volden bio precizan za +13 na konru crveno-belih. Serijom 7:0 "vratili su seu život", ali se s druge strane probudio i Džordan Lojd. Vezao je 10 peona do 25. minuta i Zvezda je ponovo bila dvocifrena (65:54).

Crno-beli su ponovo stigli na -6, u jednom trenutku su imali i šut za -4, ali je Pejdž bio neprecizan. Kazna je usledila u vidu trojki Jagodić - Kuridže i Davidovca što je Zvezdi donelo 74:65 na kraju treće četvrtine.

Poslednja deonica je donela veliki broj grešaka na obe strane i prve poene Partizana iz igre tek na polovini iste. Činilo se da će Zvezda "prelomiti" utakmicu posle trojke Lojda za 80:69, alim je Partizan potom preko Tomasa i Mozlija napravio seriju 5:0 i naterao Obradovića da traži minut odmora.

Zvezda je i na tri minuta do kraja imala +8, ali je dozvilila Partizanu još jednom da se vrati i uvede meč u već opisanu uzbudljivu završnicu.

Zvezda posle osam kola ima skor 8:0, dok je Partizan doživeo prvi poraz otkako je Sašo Filipovski seo na klupu i trenutno imaju 4-4. Crveno-beli, takođe, sada vode 22:21 u međusobnim pobedama u regionalnom takmičenju.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    23. novembar 2020 | 22:38

    Читајући коментаре, намеће се једно просто питање неутралним навијачима. Да ли сте у животу ,икада , срели нормалног навијача Партизана!????

  • Gile

    23. novembar 2020 | 23:10

    Svaki put kada je Zvezda vodila preko 10 razlike sudije su uzimale stvar u svoje ruke. Igrače Zvezde ubiše od batina i nema faula. Igrač partizana saplete sam sebe ili promaši šut - odmah faul. partizan 38 slobodnih bacanja, Zvezda 13. Šta više reći?

  • Vlajko

    23. novembar 2020 | 22:40

    Ne smes se pribliziti glodarskim balerinama,odmah im zemljaci daju bacanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA