≫ 

Zvezda izdala saopštenje posle pobede u derbiju: Za 75 godina nismo izveli ovoliko manje bacanja

Crveno-beli čestitali timu na velikoj pobedi

Video: Dramatičan kraj derbija: Pogledajte Partizanov šut za pobedu protiv Zvezde i promašaj Mekintajera

Košarkaški klub Crvena zvezda, oglasio se saopštenjem u kojem je čestitao timu na pobedi u derbiju. Zvezda je kao gost pobedila Partizan sa 86:85.

Saopštenje prenosimo u celosti

- Celokupna uprava KK Crvena zvezda mts želi ovim putem da čestita treneru, stručnom štabu, i košarkašima veliku i potpuno zasluženu pobedu, koju su izvojevali u utakmici 8.kola ABA lige koja je odigrana u ponedeljak uveče.

- Pobeda dobija još više na značaju zbog činjenice da je naš tim vodio celu utakmicu, ali se i izborio sa mnogim neuobičajenim okolnostima sa kojima se susreo tokom meča, koji ovu utakmicu stavljaju i u rang “istorijske”.

- Nikada u 75 godina dugoj istoriji nismo odigrali utakmicu u kojoj je Crvena zvezda izvela 25 slobodnih bacanja manje od protivničkog tima (38-13), što je neverovatnih, skoro tri puta više slobodnih bacanja koje je izveo protivnički tim. Takođe, nismo imali prilike do večeras da vidimo da je naš tim napravio čak 31 faul u odnosu na samo 19 faulova protivničkog tima?

- No, šta je tu je, na ovu utakmicu, kao i na sve ostale, došli smo sa željom da se nadigravamo, pokažemo svoj kvalitet, bez obzira na umor, povrede i stavljanje našeg tima u ulogu apsolutnog favorita.

-Zbog toga ova pobeda ima mnogo veći značaj, zbog načina na koji je izvojevana i u okolnostima u kojima se brzo “zaboravlja” da je ovo bio 8. meč našeg tima za samo 17 dana, i odigran bez dvojice važnih igrača.

- Crvena zvezda će nastaviti da se bori i svoje pobede traži na parketu, a protivniku koji bude bio bolji uvek ćemo čestitati.

- Naš tim već u četvrtak očekuje još jedan veliki izazov i nova utakmica Evrolige protiv turskog Anadolu EFES-a.

-Celokupna uprava KK Crvena zvezda mts će se truditi da prvom timu i stručnom štabu obezbedi uslove da nastave da se bore u ovim izuzetno teškim vremenima, i što dostojnije i uspešnije predstavljaju srpsku i regionalnu košarku u Evroligi.

Video: Saša Obradović prvo dobio tehničku, a onda i isključenje

(Telegraf.rs/kkcrvenazvezda)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grga

    24. novembar 2020 | 10:02

    7/11/2016- Zvezda 49 bacanja a Partizan 17. Vi i vaša amnezija

  • Racki

    24. novembar 2020 | 10:09

    Ovi kukaju i kad pobede

  • Terzana

    24. novembar 2020 | 10:35

    Čović na aparatima, sastavljao tim za F4 a Partizan bez Jaramaza za malo da ih dobije. Još pojačanja Čole, još, nije ovo dovoljno, dovedi Hardena da napravite barem 10 razlike.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA