≫ 

"Pao" još jedan mega ugovor u NBA: Lejkersi ga šutnuli, sad dobio 158 miliona!

Pelikansi su dali Ingramu maksimalan ugovor

  • 0
Brendon Ingram Foto: Tanjug/Ap

Košarkaš Nju Orleans Pelikansa Brendon Ingram (23) potpisao je novi, petogodišnji, maksimalan ugovor sa aktuelnim klubom na osnovu kog će zaraditi 158 miliona dolara, prenose američki mediji.

Ingram je za samo godinu dana od dolaska iz Lejkersa, uspeo da "ubedi" čelnike franšize iz Luizijane da je on igrač oko koga će graditi ekipu narednih godina, otud je i "zaključan" velikim ugovorom za pet sezona.

Podsetimo, Ingram je tri godine bio u Lejkersima pre nego što je, kao deo velikog trejda dva kluba u kojoj je centralna figura bio Entoni Dejvis, prešao u Nju Orleans.

Krilni košarkaš je još pre starta prethodne sezone bio u planu za maksimalan ugovor, međutim zbog zdravstvenih problema je bio "u autu" neko vreme, te su u klubu odložili konačnu odluku.

Po povratku na parket, Ingram je potvrdio klasu, proglašen je za igrača koji je najviše napredovao, a izglasan je i za učešće na "ol-star" vikendu. Bili su to sasvim jasni pokazatelji u kom pravcu ide Ingramova karijera, te je novi ugovor sa Pelikansima bio samo pitanje vremena.

Ingram je naročito poboljšao šut za tri poena, daleko bolje brojke je beležio nego u Lejkersima, što je još jedan važan adut koji mu je pomogao da dođe do ugovora života.

Osim njega, maksimalne ugovore prethodnih dana sa svojim klubovima potpisali su Donovan Mičel iz Jute i Džejson Tejtum sa Bostonom, dok je veliki novac dobio i dosadašnji igrač Seltiksa Gordon Hejvord, koji će od naredne sezone braniti boje Šarlota.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA