≫ 

Garbahosa o svetskoj dominaciji Furije : Španski treneri su najbolji na svetu

Ima i čime da potkrepi ovu tvrdnju prvi čovek španske košarkaška federacije

  • 5
Mundobasket, reprezentacija Spanije, Spanija, kosarka, basket

Foto: Tanjug/AP

Španska košarka je najbolja u Evropi, a španski treneri najbolji na svetu. Ovo sa punim pravom i sa mnogo ponosa tvrdi predsednik španske košarkaške federacije, i sam nekada reprezentativac Horhe Garbahosa.

Nema dilemu da je struka ta koja je uzdigla Špance na pijadestal evropske reprezentativne košarke u prethodnih 15 godina.

- Košarka je u Španiji veoma važna. Jedan od najvažnijih razloga uspeha su naši treneri. Poštujem sve, ali zaista verujem da su španski treneri najbolji na svetu - kaže Garbahosa, prenosi Eurohoops njegov intervju za izraelski "Yahom"

Potkrepio je suvim činjenicama Garbahosa tvrdnju o trenesrkoj dominaciji Španaca po svetu.

- Imamo trenere u NBA, u Evropi, Južnoj Americi i Africi jer svi klubovi znaju njihov nivo i zato ih dovode. Važno je imati dobre trenere jer samo tako možete dobiti i dobre igrače - kaže Garbahosa.

Osvrnuo se i na još jedan izuzetno bitan detalj u jačanju španske košarke poslednjih godina.

- Dajemo veleki značaj pružanju šanse mladim igračima, radimo mnogo na tome da košarku uvedemo u škole.

Poslednjih 15 godina Španija je preuzela primat u evropskoj košarci, i klubovi, a posebno reprezentacije, dominiraju na Starom kontinentu i deluje da će još dugo da se održe u samom vrhu.

Konačno, najbolja potvrda dominacije je svetska titula "Furije" u Kini na psolednjem svetskom prvenstvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bibi

    27. novembar 2020 | 16:29

    Hahah, koji treneri??Pa njihov selektor je Italijan?! Košarka koju su učili bila je na košarkaškim kampovima u Srbiji 80tih i 90tih.Da Srbija ima 40miliona stanovnika gotovo stalno bi pobeđivala.Da je Španija trenerska velesila ne bi njihove domaće klubove vodili stranci.Polako, ali sigurno njihovo vreme prolazi, a to ne bi bilo tako da su zaista najjači strateški!

  • Cile

    27. novembar 2020 | 17:25

    OBRADOVIĆ, IVKOVIC, PEŠIS, Dovoljno je...

  • Geras

    28. novembar 2020 | 11:50

    Al se ispaljuje 9vaj čovek.... Naišla takva generacija.... Koja je na zalasku i Cao... Dva puta na prvenstvima 8h sudije vukle do finala.... Kakvo proseravanje sad majko moja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA