≫ 

Ide li Zvezda ka Top 8? Obradovićev tim sada ima isti učinak kao Tomić i Gavrilović sezonu ranije

Posle 11 evroligaških rundi crveno-beli imaju odnos pobeda i poraza 4/7, kao i prethodne sezone u ovo vreme

  • 34
Treneri Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde nisu se proslavili protiv favorizovanog Anadolu Efesa, desetkovanog Efesa, glatko su poraženi čime su dodatno pokvarili plasman na tabeli Evrolige (trenutno su 12).

Posle 11 odigranih utakmica tim Saše Obradovića ima učinak od četiri pobede i sedam poraza, otud i pitanje - da li je moglo više i da li Zvezda može do Top 8 faze Evrolige sa ovakvim startom?

Za ekipu koja je, osim ABA titule, zacrtala i plasman u Top 8 elitnog evropskog takmičenja (reči Nebojše Čovića), za ekipu popunjenu kvalitetnim strancima, uz Obradovićev trenerski pečat, utisak je da je rezultat morao biti bolji.

Zanimljivo, Zvezda je isti učinak, dakle 4/7 u prvih 11 kola, imala i u povoju prethodne sezone, pod vođstvom kritikovanog Milana Tomića i njegovog naslednika Andrije Gavrilovića, koji na kraju nije ni izgurao sezonu (zamenio ga Šakota).

Podsetimo, Tomić je počeo prethodnu takmičarsku kampanju, vodio je tri evroligaška meča (1/2), a onda je Gavrilović "preuzeo uzde" i koliko-toliko stabilizovao ekipu uprkos neobećavajućem početku.

Dragan Šakota, Andrija Gavrilović Foto: Nikola Tomić

Do 11. runde Gavrilović je uspeo da donese još tri pobede Zvezdi, uz pet poraza, a u 12 kola Zvezda je, zahvaljujući nizu od tri vezane pobede, došla do učinka 5/7, kada se i probudila navijačka nada u plasman u Top 8.

Ipak, nastavak sezone nije doneo i nastavak Zvezdinog pobedničkog niza. Porazi su bili redovnija pojava uz ekipu sa Malog Kalemegdana.

Crveno-beli su do kraja sezone uspeli da dođu do ukupno 11 pobeda, do prekida takmičenja usled kovid pandemije. Imali su da odigraju još šest mečeva regularnog dela, ali su već tada bili u dobranom zaostatku za najjačim kandidatima za popunu osme popzicije.

Zvezda, dakle, ni sa Obradovićem i bulumentom stranaca, makar za sada, nije uspela da pronađe pravi ritam u Evroligi, rezultatski, vidimo, ne odskače od ekipe koja je bila na okupu prošle sezone.

Ipak, mnogo je još utakmica u opticaju, a sport kao kategorija u kojoj je ključna reč proces, valja sačekati udarni deo sezone i videti ima li ova Zvezda potencijal za nešto više osim od pukog učešća među najboljima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kolorado svaki dan radi

    27. novembar 2020 | 16:32

    u top 8 haha hahhaha hahhahahahhahahhha--sa njima uvjek veselo hahah kolorado ne staje hahaha

  • Zoran

    27. novembar 2020 | 17:51

    Da vas samo podsetim,Dule Vujošević je sa samo pet dobrih igrača,ostali su statirali,igrao F4 i zamalo ga osvojio.

  • Zeeeee

    27. novembar 2020 | 18:05

    Ide ide al ka dnu polako...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA