≫ 

"Zbog Teodosića sam prešao u Virtus": Kakve reči Belinelija za srpskog košarkaša

Virtus je u bivšem košarkašu brojnih NBA klubova dobio veliko pojačanje

  • 1
Marko Belineli Foto: AP/Tanjug

Posle 13 godina NBA karijere, Marko Belineli se vratio u rodnu Bolonju - zbog Miloša Teodosića!

Srbin je, kaže, jedan od glavnih razloga zbog kojih je odbacio druge ponude i prihvatio onu koja mu je stigla sa dobro poznate adrese. Belineli je seniorski staž i počeo u Virtusu pre 18 godina, nastavio u redovima rivalskog Fortituda pre nego što se otisnuo "preko bare" i napravio lepu NBA karijeru.

U Virtus je došao, kako kaže, da napadne trofej za kojim žudi - Evroligu.

- Ovo je stvarno prava priča. Počeo sam u Virtusu, krenuo sam odavde kao profesionalac prvi put, nosio sam dres Virtusa. Nažalost, klub je bankrotirao, pa sam posle menjao timove. Dolazim u ozbiljnu organizaciju koju vode ljudi koji žele uspeh odmah. Zbog toga sam i prelomio da dođem ovde - kaže Belineli, ali apostrofira i "faktor Teodosić" kao još jedan jak razlog zbog kojeg se vratio u Italiju.

- Imamo mladu grupu igrača, veoma talentovanih, i sjajnog trenera. Tu je i neverovatan talenat Miloša Teodosića. Njegovo prisustvo u ekipi mi je pomoglo da donesem odluku - priznaje Belineli da je veliki fan igre srpskog plejmejkera.

Belineli je dodao da je, osim od Virtusa, imao i ponude nekolicien NBA timova, ali ga nijedna nije dovoljno zaintrigirala, jer su u pitanju ekipe sa kojima ne bi mogao da ispuni takmičarske ciljeve.

- Moja želja je da osvojim Evroligu, ona mi nedostaje u karijeri. Osvojio sam titulu u Italiji sa Fortitudom, ali želim pehar koji nikad dosad nisam osvajao - jasan je Baloteli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA