≫ 

Bruka Srbije u kvalifikacijama za EP: Švajcarci košem u poslednjoj sekundi prizemljili "orlove"

"Orlovi" imaju pobedu i dva poraza sada i veoma je važno da u sledećem meču dobiju domaćina Finsku

Košarka Srbija - Švajcarska

Foto: fiba.basketball

Muška košarkaška reprezentacija Srbije  poražena je u Finskoj, od  Švajcarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine sa 92:90.

Košarkaši Srbije trenutno u grupi E imaju učinak od jedne pobede i dva poraza i predstoji im velika borba za plasman, ali na ruku im ide to što je Gruzija domaćin šampionata pa se svakako plasirala, tako da iz ove grupe idu čak tri ekipe.

SRBIJA - ŠVAJCARSKA 90:92

(25:28, 19:21, 28:24, 18:19)

Hala: Espo Metro Arena Finska

SRBIJA: Anđušić 20 (4 as) Apić 20 (6sk) Avramović 23 (4 sk, 4 as), Dangubić 5. Zagorac 7, Jeremić, Kravić 2, Novak, Peno, Radanov, Simanić 13

ŠVAJCARSKA: Kotur 7, Duba 6, Gravet, Jaunin, Jurkovitz 4, D. Mlađan 16 (3-5 za tri), Zin, Baldasare 5, Kazadi 16, Kovač 14, M. Mlađan 18 (4-4 za tri)

Ali, neće biti lako, jer Finci žele na Euro, kao i Švajcarci, paće biti neizvesno do kraja ciklusa.

Prava drama viđena je u završnici meča u kojem je dominirala ekipa Švajcarske. Švajcarska je imala 90:87, ali je Apić košem uz fauli bacanjem doneo 90:90 na 46 sekundi pre kraja. 

Usledio je napad i  faul, a košarkaš Švajcarske promašuje oba bacanja i Srbija ima 34 sekunde za napad. Krenuli smo u napad, Anđušić je pogrešio izgubio loptu na 21 sekund pre kraja.

Košarka Srbija - Švajcarska

Foto: fiba.basketball

Usledio je napad Švajcarske, Srbija je odlučila da se brani. Vrteli su loptu Švajcarci i ona je došla do Dušana Mlađana, odličnog šutera, Anđušić je kasnio da pokrije i primili smo koš na 5 desetinki pre kraja.

Većalo se da li je trojka ili dvojka, i na kraju je sudija pregledmo snimka utvrdio da je za dva poena.

 

Srbija u ponedeljak igra meč sa Finskom, a onda joj ostaju još dva meča u februaru sa Gruzijom i Švajcarskom, ali se ne zna gde će se igrati.

Šta reći o utakmici? Iznenađenje je da Švajcarska, pobedi Srbiju u ma kakvom izdanju igrala, a ovo je najjače izdanje iz domaće lige, plus neki igrači sa strane. Znači tim koji bi trebalo da nasledi starije igrače za koju godinu, eventualno pojačan Bogdanom, Jokićem, Miciće, Milutinovim i Gudurićem.

Košarka Srbija - Švajcarska

Foto: fiba.basketball

Nema opravdanja u tome da nisu uigrani kao Švajcarci, Srbija mora da neguje tu tradiciju košarke, ali izgleda da nam se crno piše u budućnosti.

Švajcarska je dominirala ceo meč i imala je prednost od 4 do 9 poena razlike uz nekoliko egal situacija kada su naši stigli prednost. Bilo je čak 13 promena rezultat, imali su naši šansu da prelome, ali ne i mentalnu snagu da pogode kad treba. To je zato što niko nema samopouzdanja toliko i nema tu ulogu u svom klubu.

Švajcarci su nam dali 13 trojki uz 56% šuta, dok su za dva imali 53%. Sa druge strane Srbija trojke 39%, a nije iskoristila prednost u reketu samo 10 poena više od Švajcaraca iz reketa.

Košarka Srbija - Švajcarska

Foto: fiba.basketball

Švajcarsku su predvodili Srbi Marko i Dušan Mlađan sa 18 i 16 poena, kao i Roberto Kovač koji je dao trojku za pobedu.

Kod Srbije istakao se Aleksa Avramović sa 23, Apić i Anđušić su dali po 20, ali nedovoljno za trijumf. To pokazuje da nemamo meč vinere, koji će da pogode kad je potrebno.

Videćemo šta će biti sa Finskom u ponedeljak u 18.00.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Košarka Srbija - Švajcarska

Foto: fiba.basketball

TOK MEČA:

4/4

40. min: 90:92 KRAJ

39. min: 87:90 Avramović održava Srbiju u minimalnom zaostatku, ubacio je 23 poena, ali to jop nije dovoljno za preokret.

38. min: 85:90 Nije dobro za Srbiju, Švajcarska ima prednost na tri minuta pre kraja. Nekoliko loših završnica u napadu i trojke Švajcaraca su nas prelomile.

35. min: 83:83 Bolja igra našeg tima, Švajcarci su pobegli na pet poena, ali smo ih stigli na vreme i sada ima vremena da ovaj meč privedemo kraju.

33. min: 77:78 Neizvesna utakmica sve vreme, Srbija polako ali sigruno diše za vratom Švajcacima, čeka se momenat da prelomi.

Košarka Srbija - Švajcarska

Foto: fiba.basketball

3/4

30. min: 72:73 Posle dužeg vreman Srbija je uspela da povede, ali na kratko u finišu trećeg preioda, ali su Švajcarci vratili prednost. Uspeli su naši momci da se vrate iz minusa, pre svega dobrom odbranom, i sada im ostaje da u poslednjih 10 minuta preokrenu.

26. min: 61:62 Srbija agresivnom odbranom stiže prednost Švajcaraca, sada je egal, ali opet grešimo u brzopletim napadima kada osvojimo loptu. Lider je Anđušić koji ima 11 poena, ali opet fali više rapsoloženih igrača.

Košarka Srbija - Švajcarska

Foto: fiba.basketball

25. min: 56:62 Nikako Srbija da prelomi da preokrene rezultat, trude se imaju igru, ali kad treba da dođe do realizacije ona izostane. Švajcarci nerealno precizni u šutu.

22. min: 44:52 Švajcarska trojkom otvara novo poluvrme i imaju plus 8 što je najveća prednost.

Košarka Srbija - Švajcarska

Foto: fiba.basketball

2/4

20. min: 44:49 Preokreuli su Švacjarci meč u svoju korist, pritegli odbranu naterali naše momke da izgube neke lopte. I rezultat je da su serijom 11:2 preokrenli meč. Aleksa Avramović je najbolji kod Srbije sa 14 poena, ali fale koševi ostalih igrača.

16. min: 42:38 Održava Srbija minimalnu prednost, igra se dosta brzo, Švajcarci se ne predaju, anaš selektor dosta rotira igrače i traži najraspoloženiju petorku

13. min: 35:34  Pojačali su odbranu naši momci, ukrali nekoliko lopti i uspeli da uvedu meč pod svoju kontrolu. Trenutno je egal iako su Švajcarci imali šest poena prednosti.

Košarka Srbija - Švajcarska

Foto: fiba.basketball

1/4

10.min: 25:28 Mnogo koševa smo primili za jednu četvrtinu, moraće Kokoškov da nađe neko rešenje. Igramo dobro u napadu, ali odbrana je problem.

9. min: 21:24 Švajcarska vodi i to najviše šutevima za tri poena 6-7 što je neverovatno, a prednjače btaća Mlađan, Dušan i Marko sinovi nekadašnjeg igrača IMT-a Milana Mlađana. Marko je lider ekipe sa 11 poena za devet minuta na parketu.

4. min: 15:11 Srbija je vezala tri trojke, Dangubić je lider već ima pet poena, jednu trojku dodaje i Simanić i Srbija ima osetniju prednost

3. min: 6:6 Srbija igra standarnu igru sa težištem da se spusti lopta na centre jer smo viši, ali Švajcarci uzvraćaju novom trojkom.

2 min: 2:3 Švajcarci otvaraju meč trojkom koja je njihovo najjače oružije.

Video: Kokoškov: Imamo u timu veterane i nekoliko beba..

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemke

    28. novembar 2020 | 18:48

    Iskreno nisam ni znao da Švajcarska ima reprezentaciju u kosarci.

  • wolden

    28. novembar 2020 | 16:59

    sta je ovo ljudi..kakva je ovo sprdnja od kosarke..kakva je ovo srbija..pa ovo mi lici na radnicke sportske igre..veze niko nema..iel vam sad jasno sta znaci kad igra 39 amerikanaca u srbiji,,zato i hledamo ove smijesne poteze i totalno bezveze ..ludilo koliko je ovo ocajno

  • Rici77

    28. novembar 2020 | 15:54

    Nevaljaju nam treneri stvaraoci!!! U zvezdi i partizanu imate 20 amerikanaca, a nikakvih rezultata. Košarka nam se gasi. Kod duleta su igrali domaci mladi igraci i dva stranca, isto tako i u zvezdi. A sad???!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA