Blatov sin i bivši Zvezdin plej "sredili" Špance: I Furiji "visi" plasman na Eurbasket!

Španci, posle tri meča, imaju dva poraza, Izrael sve tri pobede

  • 0
izrael španija

Foto: twitter/FIBA

Biće, kako stvari stoje, velikih iznenađenja u borbi za plasman na Eurobasket 2022. godine, FIBA i Evroligin kalendar prave "dar-mar" u organizaciji takmičenja, pa sada imamo situaicju da na narednom Evropskom prvenstvu možda nećemo gledati veliek favorite poput Srbije i Španije!

Dobro, još je rano za takav zaključak, ali kao i Srbija, i španski tim je doživeo drugi poraz u tri meča, izgubio je važan meč protiv Izraela u okviru rupe A, rezultatom 95:87, pa će imati ozbiljno težak zadatak da se domogne kontinentalnog šampionata.

 

U ovoj grupi su još Poljska (2-1) i Rumunija (0-3), Izrael je sada lider sa sve tri pobede i najboljim izgledima da ostavri cilj, dok "Furiju" očekuje veliki izazov da ode na završni turnir.

Naredni meč, već u ponedeljak, Španija igra protiv Rumunije kod kuće, a onda joj, 19. i 21. februara predstoje mečevi odluke - u gostima sa Poljskom i kod kuće sa Izraelom.

Izraelce su do pobede nad Španijom vodili sin proslavljenog trenera Dejvida Blata, Tamir, sa 21 poenom, bivši Zvezdin plejmejker Gal Mekel sa 18, te dvojac Džejk Koen i Toemr Ginat sa po 17 poena.

Kod gostiju, koji su, kao i većima timova, igrali bez najvećih zvezda i evroligaških imena, iskusni Kvino Kolom, sa 24 poena.

Valja reći i to da su igrači domaćeg tima u samoj završnici prelomili meč, ključna je bila trojka Rafaela Mensa sa šest razlike minut pre kraja, što gosti u preostalom dleu meča nisu uspeli da anuliraju ili preokrenu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA