≫ 

Ko se o Švajcarsku opeče i od Finaca strepi: Srbi bez prava na grešku, preti im bivši plej Partizana

Očekuje se bolje izdanje našeg tima u veoma važnom meču

  • 2
Foto: MN Press

Foto: Tanjug/Ap

Košarkaši Srbije razočarali su protiv Švajacarske u meču kvalifikacija za Eurobasket 2022. godine, ali, srećom, imaju novu priliku da poprave svoju poziciju u grupu u kojoj Gruzija dominira sa sve tri pobede.

Orlovi u ponedeljak od 18 sati igraju proti Finaca, direktnog rivala za plasman na završni turnir, obe selekcije imaju skor 1-2 i zato je ovaj meč od izuzetne važnosti po naš tim, i nema sumnje da će biti još teži od onog sa Švajcarskom.

Finska je inače i formalni domaćin utakmice, meč se igra u Helsinkiju, istina bez publike, što donekle olakšava početnu poziciju našem timu, mada, ako ponove izdanje iz meča sa Švajcarskom, nemaju šta da traže ni sa Fincima.

Upravo je jučerašnji poraz naterao kompletan tim Srbije na čelu sa Kokoškovima da se maksimalno mobiliše pred sudar sa Fincima.

- Igrali smo nekoliko puta sa njima tokom poslednjih godina. Igrali smo i tokom prethodnoh "prozora", tako da su nam dobro poznati. Do sada se nismo bavili njima jer je fokus bio na prvoj utakmici, ali ćemo se tokom današnjeg dana pripremiti. Imamo jedan dan između utakmica. Znamo da igraju kod kuće, bez publike, ali se u svojoj hali osećaju komotno i da sa navijačima ili bez navijača imaju prednost domaćeg terena - izjavio je selektor Srbije.

Orlovima će najveća pretnja biti iskusni šuter Sasu Salin, koji je ubacio 22 poena Gruzinima u subotu, tu je i bivši plejmejker Partizana Džamar Vilson (13 dao Gruzinima), kao i krilo Šon Haf, dugogodišnje standardno krilo selekcije Finske.

Video: Kokoškov rešio misteriju Meloun i o odnosu sa Saletom Đorđevićem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • moki

    29. novembar 2020 | 15:20

    O cemu bre pricate... Pa trebo si da skupjis ekipu iz kraja i za Svicu i za Fince.. Vise bi trcali i borili se a mozda i pobedili.. Bulut i ekipa...

  • SRKI

    29. novembar 2020 | 14:45

    Finci problem za ove igrace i Albanija bi bila problem Covke preuzmi savez za dobrobit svoje porodice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA