Posle Hrvata, i Bosanci prošli na Eurobasket, Slovenci baš blizu završnog turnira

Izabranici trenera Bosnića savladali Letoniju za prolaz na završni turnir

  • 6
jaka blažič

Foto: ABA/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se na Eurobasket, sada je i teoretski obezbedila prolaz na završnu smotru, pošto je pobedila Letoniju 79:73.

Iabranici Vedrana Bosnića do trijumfa su stigli u dvorani Hotela "Hills" na Ilidži, ostvarili su izuzetno značajnu pobedu, koja im je bila dovoljna da osiguraju plasman na šampionat Evrope.

 

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su bivši igrač Mege Edin Atić i Kenan Kamenjaš sa po 19 postignutih poena. Džon Roberson je dodao 12, a Emir Sulejmanović 10.

Kod gostiju se istakao Rihards Lomaž sa 19 peona, Aigars Škele je ubacio 16, a Martins Mejers 15.

"Zmajevi" su tako došli do treće pobede u četiri meča i dva kola pre kraja osigurali plasman na Evropsko prvenstvo.

U istoj grupi Grčka je posle dramatičnog trijumfa, tek nakon produžetaka, protiv Bugarske, takođe obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo koje se 2002. godine igra u suorganizaciji četiri zemlje: Italije, Nemačke, Gruzije i Češke.

Konačno, vrlo blizu plasmana je i Slovenija, koja je savladala Austriju 77:64, i tako širom otvorila vrata Eurobasketa.

Slovenci sad imaju tri poebde iz četiri meča, druga je Mađarska sa učinkom 2/0, treća Ukrajina (1/2), a četvrta Austrija (0/3).

Ponovo je kod Slovenaca najbolji bio sjajni Jaka Blažič, ovog puta sa 16 poena, Horvat je dodao 14, a Morgan 9 poena, dok je na drugoj strani briljirao momak iz Vrbasa, Bogić Vujošević. Srpski košarkaš, koji brani boje Austrije, utakmicu je završio sa 22 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мики

    30. novembar 2020 | 05:40

    Ето нама радости наши смотанци од кошаркаша још се нису квалификовали за ЕП,а питање је и да ли ће уопште, а овамо смо као земља кошарке!!?

  • Zmaj.

    30. novembar 2020 | 08:33

    Sretno Bosno i Hercegovino !!!

  • Orthodox Dado Lj.

    30. novembar 2020 | 06:19

    Svi iz regiona, Slovenci silni, a mi iz zemlje kosarke, mi jos malo, da se tresemo i drktimo, jer nam je ponos .....! Partizan i Zvezda kao, da gledam NBA, po koji bijelac, bruka i sramota, sve je laž, sve je profit....bljak! Zivela 🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA