Košarkaši, pamet u glavu, da ne doživite sudbinu fudbalera

"Orlovi" protiv Finske (18.00, RTS 1) traže iskupljenje za blamažu sa Švajcarcima

  • 0
Igor Kokoškov Foto: MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije ne bi trebalo da propusti šansu da zaigra na Eurobasketu, ali će morati da povede računa o sopstenom renomeu kako ne bi doživela pad popularnosti kao fudbalska, ukoliko nastavi da se bruka.

Sreća je što će uz lidera Gruziju (organizatora narednog EP) još dve ekipe iz naše kvalifikacione grupe proći na završnu smotru najboljih košarkaša na Starom kontinentu, pa "Orlovi" ne treba da brinu, ali...

Dovoljna šteta je već učinjena porazom od Švajcarske od 92:90 u subotu, a sreća je da izabranici Igora Kokoškova imaju ovog ponedeljka popravni protiv Finske od 18 časova (RTS 1).

Istina, u specifičnom okruženju, igra se u gradu Espu u "balonu" zbog pandemije korona virusa, a naš selektor priželjkuje reprizu duela iz februara ove godine kada je bilo 80:58 za "Orlove".

- Igrali smo nekoliko puta sa njima tokom poslednjih godina, igrali smo i tokom prethodnoh “prozora”, tako da su nam dobro poznati. Do sada se nismo bavili njima jer je fokus bio na prvoj utakmici, ali ćemo se pripremiti. Imamo jedan dan pauze između utakmica. Znamo da igraju kod kuće, bez publike, ali se u svojoj dvorani osećaju komotno i da, sa navijačima ili bez navijača, imaju prednost domaćeg terena - rekao je Kokoškov.

Dakle, za "Orlove" više nema izgovora, kakav god da je tim na parketu mora dostojno da reprezentuje "zemlju košarke".

Šokantan poraz od Švajcarske upalio je crvenu lampicu među košarkašima Srbije koji će večeras (18.00) probati da se „izvade“ protiv domaćina Finske. Kvota na Orlove je 1,30, a na pobedu s više od 7,5 poena razlike 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Srbija - Finska.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA