Obradović: Očekujemo da će sve to bolje da izgleda nego protiv Efesa, Makabi može svakog da dobije

Lengston Hol polako vraća u trenažni proces nakon povrede koju je u zaradio u derbiju protiv Partizana

  • 3
Saša Obradović

Foto: MN Presss

Trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović izjavio je da crveno-beli u meču 12. kola Evrolige protiv Makabija moraju da imaju kontrolu igre u svojim rukama.

Crveno-beli otputovali su u Izrael, gde ih u četvrtak od 20.05 u Tel Avivu očekuje duel sa domaćim timom u dvorani „Menora Mivtačim“.

- Dobro nam je došla ova pauza, da se osvežimo nakon teškog perioda. Gledali smo da oporavimo ekipu, da neke stvari uslovno rečeno pročistimo i očekujem da će sve to bolje da izgleda. Nedostajalo nam je i to je posebno bilo vidljivo na poslednjoj utakmici, te energije protiv Efesa kada smo želeli da igramo u visokom ritmu, a nismo mogli. Očekujem da sada to bude drugačije - rekao je Obradović z klupski sajt.

Pred put u Izrael trener crveno-belih nije imao na raspolaganju trojicu igrača koji su bili sa reprezentacijom (Marko Simonović, Aleksa Radanov i Boriša Simanić), pošto su oni otputovali iz Finske preko Frankfurta za Tel Aviv.

Lengston Hol polako vraća u trenažni proces nakon povrede koju je u zaradio u derbiju protiv Partizana.

- Očekuje nas utakmica protiv ekipe koja ne zaslužuje da se nalazi tu gde jeste trenutno. Izgubili su nekoliko utakmica na samom kraju, na jednu loptu. Tim koji je napravljen u najmanju ruku da bude u TOP 8, sada su i kompletni. Di Bartolomeo i Omri Kaspi su se vratili u tim. Glavna poluga tima je svakako bekovska linija u kojoj su Vilbekin, kao jedan od najboljih plejmejkera Evrope, Ilajdža Brajant i Doson. Mogu da dobiju svakoga, daću primer utakmice sa Žalgirisom, način na koji su ih pretrčali i brzo dolazili do realizacije. To je sigurno jedan od ključeva - kontrola u igri i balans koji moramo da pronađemo - zaključio je Obradović.

Prvotimac Dejan Davidovac rekao je da je reprezentativna pauza značila, ne samo u smislu osveženja nakon teške serije u novembru, već je bila i prilika da treniraju jer zbog kalendara nisu ni bili u mogućnosti da to rade u prethodnom periodu.

- Trenirali smo kroz utakmice, zato nam je ova pauza dosta značila. Makabi je dobar tim i po mom mišljenju ne zaslužuju mesto na kome se nazale trenutno. Izgubili su nekoliko utakmica na jednu loptu, uključujući i poslednje dve sa Valensijom i Armanijem. Moramo da budemo maksimalno skoncentrisani i oprezni. Imamo i mi naše adute, moramo da ih usporimo, na bekovskim pozicijama su najjači. Odbrana je ključ i tu, kao i kroz neka rešenja u napadu gde bi mogli da imamo neku prednost u odnosu na Makabi, moramo da tražimo put ka pobedi - rekao je Davidovac.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Izjave trenera i igrača Crvene zvezde pred gostovanje Andaolu EFES-a

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • idemo makabi

    2. decembar 2020 | 12:48

    ma koga vi mozete pobijediti bez sudija..lazni sampion sramoti srbiju cim se makne metar preko granice...

  • Aleksandar

    2. decembar 2020 | 13:54

    Iskreno, najvaznije je pocistiti smece prvo iz svog dvorista, zato Zvezda kida i nastavice da cepa nekad tradicionalne protivnike.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA