≫ 

Pričaće se malo i srpski u Vašingtonu: Deni Avdija i Bertans imaju zajedničke teme

Izraelski košarkaš, novi član NBA ligaša Vašingtona imaće zanimljivog saigrača

  • 1
Deni Avdija, KK Crvena zvezda, KK Makabi, Evroliga 2020 Foto: MN Press

Deni Avdija novi košarkaš Vašingtona imaće u timu čoveka koji odlično govori sprski jezik, pa će moći da ga usavršava. U pitanju je Davis Bertans, bivši igrač Partizana koji odlično govori naš jezil. Deni ga razume ali ge ne priča jer nije imao prilike sem sa ocem Zuferom Avdijom pomalo.

Otac mu je igrao u Zvezdi, a Bertans u Partizanu, pa će imati zanimljive teme sa Bertansom

- Što se tiče Bertansa, nismo se još upoznali, ali znam gde je igrao i znam da ćemo često razgovarati o svemu tome, svemu što nas spaja.

- Moje poreklo ima dve strane, otac mi je Srbin, a majka iz Izraela, pa sam na draftu nosio obe zastave jer znam koliko to znači mom ocu - rekao je Deni Avdija, a preneo B92.

Njegov otac je bio veliki igrač, ali Deni kaže da je na njega uticao samo kao dobar otac.

- Moj otac me je naučio kako da gledam košarku i naučio me par trikova, ali nismo previše pričali o košarci. Više me je učio o ponašanju, nije me mnogo maltretirao i trenirao niti smo se nešto slagali na terenu, ali bio je sjajan otac, van toga ne mnogo", rekao je Avdija.

Deni je rekao da se još nije čuo sa srpskim igračima, ali se slaže sa konstatacijom da je Luka Dončić dokazao da i mladi igrači iz Evrope mogu ravnopravno da igraju u NBA.

To pokazuje da možeš mnogo nebitno odakle dolaziš, sve su to veliki radnici i ja ću napraviti sopstveni put. Strpljiv sam i ako to ne pođe onako kako ja želim, biću pozitivan. Znam koliko mogu, naporno radim, samouveren sam i nadam se daću imati sjajan pu - rekao je Deni Avdija.

Video: Sin Zvezdine legende: Otac mi nije rekao za koga će navijati

(Telegraf.rs/B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlajko

    3. decembar 2020 | 08:52

    Svaka cast momcino otac te bolje vaspitao nego neke u Srbiji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA