≫ 

Nova trejd bomba u NBA: Vestbruk otišao od Hjustona i Hardena, tek sad neće videti titulu

Rasel posle samo jedne sezone napustio Teksas

  • 0
Rasel Vestbruk Foto: AP/Tanjug

NBA ol-star bek Rasel Vestbruk (32) posle samo jedne sezone razišao se Hjuston Roketsima, "raskinuo partnerstvo" sa Džejsom Hardenom, a njegov novi klub je Vašington, potvrdili su brojni američki mediji.

Hjuston je u ovom još jednom velikom trejdu ove sezone u najjačoj ligi sveta, zauzvrat dobio dugogodišnjeg lidera Vizardsa Džona Vola (30), koji napušta jedini klub za koji je igrao u karijeri - posle deset godina!

Vizardsi su Hjustonu, u zamenu za Vestbruka, poslali i prava na pika prve runde drafta 2023. godine.

Bio je ovo potez koji se očekivao sa obe strane, i Vetbruk i Vol su insistirali na trejdu, posebno je Vestbruk bio "zagrejan" da se posao završi jer nije više sebe video u Roketsima, a Vizardsi su mu delovali kao najbolja naredena destinacija u karijeir ponajviše zbog činjenice da ga tamo čeka trener sa kojim je sedam godina radio u Oklahomi, Skot Bruks.

U Hjustonu nije dobio ono zbog čega je došao, titulu. Nije uspeo eksperiment sa njim i Hardenom, pa će to u Vašingtonu pokušati sa Bredlijem Bilom, mada veće domete osim plej-ofa, sa Vizardsima, sa ovakvim Vizardsima, teško može da očekuje.

Na drugoj strani, Roketsi su u Volu dobili nesumnjivo veliko pojačanje, ali i igrača koji je dve godine van terena zbog teških povreda Ahilove tetive i kolena, pa ostaje da se vidi koliko je zaista dugo odsustvo ostavilo traga na najbržeg igrača u NBA sa loptom.

Hjustonu tek sad predstoji prava borba, da zadrži Hardena, a upravo je zamena Vestbruk-Vol između ostalog sposlovana u cilju da se "Brada" ubedi u ostanak i naredne sezone.

Prema brojnim najavama, Harden je, kao i Vestbruk što je bio, rešen da ode iz kluba, a Bruklin se odavno pominje kao njegova naredna destinacija.

S obzirom na formu Makabija, mnogi veruju da Zvezda večeras (20.05) ima dobru priliku u Tel Avivu da napravi evroligaški brejk. A kvota na dvojku je čak 3,90. Kec je 1,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Makabi - Zvezda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA