≫ 

Ko je Jokićev "klon" kojim su oduševljeni i Ameri? Sve radi kao Nikola, sličnost je neverovatna!

Mahalbašić, po stilu igre, neodoljivo podseća na našeg centra - uverite se i sami

  • 2
rašid mahalbašić Foto: twitter/NBA Central

Srpski košarkaš Nikola Jokić ima svoju repliku, i to u reprezentaciji Austrije. Reč je o momku sa "ovih" prostora, 30-godišnjem krilnom centru Rašidu Mahalbašiću, rođenom u Jesenicama, poreklom iz BiH.

Čak su i Amerkanci oduševljeni sličnošću u igri koja postoji između zvezde Denvera i NBA, i Mahalbašića kada su videli njegove poteze u nedavnom kvalifikacionom duelu za Eurobasket protiv Ukrajine.

I zaista, skoro sve što Nikola ume sa loptom, ume i ovaj momak, makar na prvi pogled: kontre i poene završava poput Nikole, pregled igre je tu, kao i asistencije, koje su, primeti se odmah, najjači adut Mahalbašića.

Kao i Jokić, redovno puni sve statističke kolone, tako je protiv Ukrajine upisao 11 poena, 9 asistencija i 7 skokova, bio MVP u poraženoj ekipi.

Govor tela i kretnja, vođenje lopte, sve ovaj košarkaš radi kao da svaki dan gleda Jokićeve utakmice i pokušava da ga "skine".

Mahalbašić trenutno brani boje nemačkog Oldenburga.

Video: Bio je penal za Zvezdu, a i korner pre toga: Sudijski ekspert analizirao odluke Novaka Simovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мики

    3. decembar 2020 | 12:44

    Како да не само што је наш Никола оригинал и један од најбољих кошаркаша у НБА лиги, за кога је цео свет чуо и видео,а овог не знају ни сви његови из родног места!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA