≫ 

Ne zanimaju me Lejkersi i Klipersi, briga me da li nas poštuju: Jokić o rivalima, braku i NBA sezoni

Srpski košarkaš Nikola Jokić obratio se novinarima prvi put pred početak priprema za novu sezonu u kojoj će njegovi Denver Nagetsi napasti finale NBA lige

  • 0
Nikola Jokić, sat Foto: MN Press

Denver je u sezoni 2019/2020 stigao do finala Zapada gde su ga zaustavili Los Anđeles Lejkersi u pet utakmica.

Jokić konstatuje da je zbog korona virusa sezona bila duža (trajala do sredine oktobra) a sve ostalo kraće, ali da to ima i svojih prednosti.

- Odmorio sam se i telo mi je u redu, mislim da sam u dobroj formi, a trebalo bi da bude sve bolje. Pauza ume da bude baš dugačka - rekao je Jokić novinarima.

Objasnio je da ga ne zanimaju Lejkersi, jer mora da se fokusira na nove igrače u svom timu i igru Denvera. S tim u vezi prokomentarisao je akviziciju Fakunda Kampaca, ali i Džamajkla Grina.

- Sjajan igrač, čini mi se najbolji asistent Evrolige, predvodio je Real Madrid. Džamajkal će biti odličan za nas, ima šut, igra dobru odbranu, na snažnijim momcima poput Lebrona. Nema Džeramija Grenta, pa će neko morati da iskorači. Sviđa mi se, mislim da nam je bio potreban takav tip igrača - dodao je Jokić.

Osvrnuo se i na dve velike pobede u plej-ofu, prvo nad Jutom Džez, a onda i nad Los Anđeles Klipersima, obe u sedam utakmica serije.

To je ono što nervira Nikolu, jer su svi unapred proglasili Kliperse za gotovo sigurne pobednike zbog Kavaja Lenarda i Pola Džordža.

- I sad pričaju kako su Klipersi izgubili, a ne kako su Nagetsi pobedili. Briga nas da li nas poštuju ili ne, mi ćemo biti tu. Bili smo u teškim situacijama prošle sezone, ali smo se borili. To što nas ne poštuju ne znači da bi trebalo da ih slušamo. Znamo za šta smo sposobni - tvrdi Jokić.

Što se očekivanja tiče, Jokić je rekao da ih nema, ali da će Nagetsi probati da ponove uspeh iz prošle sezone i eventualno odu korak dalje.

Nikola je između ostalog pričao i o činjenici da se nedavno oženio svojom dugogodišnjom devojkom Natalijom, tvrdeći da "brak ne čini igrača boljim".

- Kako mogu da budem bolji? Biću malo iskusniji, telo se više naviklo na kontakt, fizičku igru, na brzinu utakmice. Naučio sam kako se igra u plej-ofu, svakak želim da više šutiram i pogađam bolje, ali pre svega biću iskusniji - kazao je Jokić.

Da podsetimo, predsezona Denvera počinje utakmicama protiv Golden Stejt Voriorsa i Portland Trejlblejzersa od 12. i traje do 19. decembra, dok regularna sezona počinje 22. decembra.

Video: Džejms rešio pitanje pobednika: Vezao 7 poena za minut i prelomio meč

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA