≫ 

Panatinaikos nadoknadio -15, Nedović u finišu rešavao dramu: Kalinić solidan u porazu Valensije

Košarkaši Valensije poraženi su od Albe iz Berlina u meču 12. kola Evrolige 100:92, dok je Panatinaikos pobedio Olimpiju iz Milana sa 80:77

  • 0
nemanja nedović Foto: MN Press

Nikola Kalinić je odigrao dobro za poraženu Valensiju, dok je kod pobedničkog Panatinaikosa Nemanja Nedović dominirao sa 16 poena.

Bek Panatinaikosa je bio najefikasniji na parketu, a upisao je i tri asistencije. Pratio ga je Joanis Papapetru sa 14 poena, koliko je imao i Konstantinos Mitoglu.

Na drugoj strani, Kevin Panter je ubacio 16 poena, Malkolm Dilejni je ubacio 14, a Šavon Šilds 13.

Panatinaikos je do pobede došao u finišu susreta, koji je Olimpija počela mnogo bolje. Posle koša Zeka Lideja u finišu prve četvrtine tim iz Milana je imao 22:13.

Atinski tim je to vratio pod kontrolu poenima Šelvina Meka i Konstantinosa Mitoglua za minus četiri posle deset minuta.

Majkl Rol je trojkom vratio osam razlike za Olimpiju u drugoj četvrtini, Lidej je novom dvojkom doneo Italijanima 33:23, ali se njihov tim ispostavio nedovoljno "žilavim".

Majklom Dilejni je pre poluvremena pogodio i za 15 razlike u korist Olimpije koja je zaostajala 42:30 posle 20 minuta.

Grci su vezanim poenima Meka, Papajanisa i trojkom Arona Vajta prišli na 53:48 pred kraj treće četvrtine, da bi tek u četvrtoj sedam i po minuta pred kraj izjednačili na 62:62.

Na četiri i po minuta pre kraja Olimpija je ipak imala šest razlike, ali je tada krenuo pad milanskog tima.

Tada je na scenu stupio i Nedović. Pogodio je nekoliko slobodnih bacanja, a onda trojku za 75:73 i samo dva poena zaostatka, minut i po pred kraj.

Joanis Papapetru se nadovezao trojkom za 76:75, da bi Nedović i Papapetru sa linije penala rešili pitanje pobednika.

Olimpija je sada pokvarila svoj skor i ima šest pobeda i četiri poraza, dok Panatinaikos ima četiri pobede i sedam poraza.

Što se tiče Valensije, Alba je bila dominantnija od početka, ali je svoju nadmoć prikazala tek u trećoj četvrtini kada je povećavala razliku i rešila meč.

Najefikasniji je u Albi bio Džejson Grejndžer sa 17, dok su Joanes Timan i Luk Sikma ubacili po 15 poena. Klemen Prepelič i Martin Hermanson su bili uspešniji od ostalih u Valensiji sa po 13 poena, a Kalinić je uz deset poena imao i po jedan skok i asistenciju.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Izjave trenera i igrača Crvene zvezde pred gostovanje Andaolu EFES-a

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA