"Izgubili smo koncentraciju kad je utakmica bila na 1 poen": Obradović razočaran posle poraza Zvezde

Trener Crvene zvezde Saša Obadović kaže da je u meču sa Makabijem, crveno-belima falila koncentracija u završnici

  • 11
Saša Obradović

Foto: MN Presss

Zvezda je gubila tokom većeg dela meča, izuzev na početku kada je bila bolji tim, i na kraju kad je kratkotrajno "eksplodirao" Džordan Lojd.

Makabi je na svom terenu slavio sa 81:76 u meču 12. kola Evrolige i to nakon što je Zvezda imala realnu šansu da meč prelomi u svoju korist.

- Čestitam Makabiju, zaslužili su da pobede u ovoj utakmici. Imali smo šanse, ali nam je falila koncentracija na kraju. U odbrani smo im dali neke skokove i otvorene šuteve. U napadu nismo pronalazili dobra rešenja kad bismo ih terali da oklevaju, dok je utakmica bila na jedan poen. Šteta je jer smo imali šansu da dobijemo, ali je presudila koncentracija u ključnim momentima - rekao je Obradović.

Njegov kolega sa klupe Makabija Janis Sferopulos tvrdi sasvim suprotno, jer su njegovi igrači trojkama Ilajdže Brajanta prelomili meč na tri minuta pre kraja.

- Važna pobeda, psihološki nije bilo lako da prebrodimo prethodne poraze posle dobrih partija. Ostali smo smireni i fokusirani u presudnim momentima i to je odlučilo. Nismo gubili koncentraciju i donosili smo na kraju prave odluke. Čestitam svim svojim igračima - rekao je Sferopulos.

Brajant je pogodio dve trojke za vođstvo Makabija 75:70 posle čega nije bilo povratka za crveno-bele.

Šteta je, jer je Zvezda nadoknadila minus od 13 poena iz treće četvrtine, tim pre što se Džordan Lojd raspucao i pogodio i sam tri trojke za preokret.

Ipak, Brajant je na pola minuta pre kraja svojom trećom trojkom za tri minuta stavio tačku na meč.

- Ilajdža je bio vrlo bitan na kraju. Za mene je bilo bitno, s obzirom na igrače kojima sam raspolagao, da Brajant bude svež. Igrao je 22 minuta, ali u poslednjoj četvrtini je bio u pravom momentumu i donosio je prave odluke, dok su u tranzicijama saigrači pronalazili prave poteze. Bio je presudan za pobedu - zaključio je Sferopulos.

Video: Izjave trenera i igrača Crvene zvezde pred gostovanje Andaolu EFES-a

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Severac

    4. decembar 2020 | 08:54

    Svaku tesnu završnicu si izgubio...nema više opravdanja

  • .....

    4. decembar 2020 | 09:48

    Iskreni da budemo smejali su se partizanu i scepanovicu pa da se ne lazemo ovaj celi i ona neznalica su ista klasa razlike nema a filipovski ce pokazati svoje verujem u coveka Poz

  • DDF

    4. decembar 2020 | 00:08

    Obradovic svakom novom utakmicom,dokazuje da kao trener jos nije stasao da vodi ozbiljnu ekipu EL....njegovo trenutno znanje je i dalje EVROCUP

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA