≫ 

Džordž okrivio Riversa za debakl u plej-ofu: Koristio me je kao da sam Rej Alen, to nije moja igra

Bio je najveći razlog za sprdnju i podsmeh posle poraza od Denvera i Jokića

  • 0
Denver Nagits, Los Anđeles Klipers Foto: Tanjug/AP

Niko ne spori da je Pol Džordž fantastičan igrač koji je na poziciji krila jedan od elitnih u NBA godinama unazad.

Samo što to nije pokazao prošle sezone u dresu Los Anđeles Klipersa. Kada je Kavaj Lenard tražio da Džordž dođe u Kliperse da bi i Kavaj došao, pa još kad se to ostvarilo, svi su mislili da će Klipersi da se prošetaju do NBA finala i titule.

Ispalo je drugačije. Klipersi su izgubili u polufinalu Zapada NBA lige od Denver Nagetsa u sedam utakmica, Džordž nikako nije mogao da pronađe svoj ritam, pa su ga oni cinični prozvali "Pandemic P", pošto je bio zaista ispod svog standarda.

U emisiji "All that smoke" (Sav taj dim) koju vodi nekadašnji NBA košarkaš Met Barns uz kolegu Stivena Džeksona, Džordž je objasnio i deo razloga zašto je igrao loše - Dok Rivers.

- Trener Rivers me je koristio kao da sam Rej Alen ili Džej Džej Redik. Samo sam istrčavao iz pindaun blokova. Mogu ja to da uradim ponekad, ali to nije moja igra.

- Meni treba da igram u ritmu, potrebno mi je da imam pik-end-rolove i da dobijam loptu unutra na izolaciji ili leđima ka košu. Da mi igra bude raznovrsna... Kada se sve sabere cela prethona sezona je bila veoma teška - objasnio je Džordž.

On je prosečno imao 21,5 poena prošle sezone u dresu Klipersa, a uz to i 5,6 skokova i 3,8 asistencija. Procenti šuta mu nisu bili loši, ali je plej-of bio užasan. Posle ispadanja od Denver Nagetsa, Kliperse je napustio Dok Rivers i na njegovo mesto je postavljen Tajron Lu.

Video: Vrhunska akcija Jokića i Portera koja se završila košem našeg asa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA